Maxim Winkelaar over Project 1012


In de Beurs van Berlage was op 9 december j.l. de Rondetafelconferentie voor Project 1012. Maxim Winkelaar is betrokken bij het herbestemmen en de renovatie van twee gebouwen aan het Damrak en twee gebouwen aan de Nieuwendijk. Ook als gevestigde ondernemer is hij actief in het postcodegebied 1012. Op de nieuwsfoto is te zien hoe Maxim Winkelaar aan genodigden in de zaal en aan Burgemeester Van der Laan zijn uitleg geeft over een eventuele extra maatregel die genomen kan worden om het Project 1012 een extra boost te geven. Het idee is om een ‘programmamanager’ op te stellen in combinatie met het opzetten van een online platform zodat bestaande en nieuwe ondernemers beter zicht krijgen op mogelijkheden van locaties om hun onderneming te vestigen. De ‘programmamanager’ zal dit coördineren zodat er een diversiteit van ondernemingen in het straatbeeld zal verschijnen. Met als voorbeeld: dat er geen drie pizzaverkopers naast elkaar gaan zitten zoals nu het beeld is in de Lange Niezel.

Over Project 1012
Op 17 december 2007 zijn de richtinggevende uitgangspunten van het Coalitieproject 1012 bekend gemaakt. Na uitgebreide consultatie- en inspraakbijeenkomsten hebben de Gemeenteraad en Stadsdeelraad Centrum medio 2009 de Strategienota Coalitieproject 1012 vastgesteld. Op grond van de nota is gestart met diverse herinrichtingsplannen voor straten en pleinen en met het ontwikkelen van de sleutelprojecten. Begin 2010 heeft de straatgerichte aanpak serieus vorm gekregen. Er zijn belangrijke instrumenten ontwikkeld zoals het bestemmingsplan 1012 en het bestemmingsplan herbestemmen raambordelen. De resultaten in het gebied worden goed zichtbaar, terwijl er ook nog veel in de pijplijn zit.

Kijk hier voor meer informatie over Project 1012.
Kijk hier voor meer informatie over de renovatie en herbestemming van het project aan het Damrak.

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com