Nieuw project: Villa Rotterdam 1


Voor een particuliere opdrachtgever is een nieuwbouwwoning ontworpen dat gesitueerd is op een vrije kavel te Zestienhoven in Rotterdam. Het ruime perceel grenst aan een park met vrij uitzicht op water en groen. De opdrachtgever heeft duurzaamheid, energieneutraal en levensbestendig bouwen hoog in het vaandel staan. Het ontwerp is qua functie indeling en oriëntatie op maat gemaakt op de kavel. In het ontwerp is rekening gehouden met bezonning en hoeveelheid daglichtlichttoetreding, dit in alle jaargetijden en urentijdstippen van de dag.

Er wordt een lichtgewicht bouwsysteem toegepast van STO. Een product waarbij zeer hoge warmteweerstanden worden behaald. Door dit bouwsysteem wordt energieverbruik tot een minimum beperkt, voorziet het in eigen energie-opwekking en wordt de luchtdichtheid beheerst dat een besparing van verwarmen en koelen oplevert. De woning wordt tevens van driedubbel isolatieglas HR+++ voorzien met zonwering. Naast het passieve bouwsysteem wordt er een warmtepomp installatie en gebalanceerde ventilatie met WTW (warmte-terug-winning) systeem toegepast. Op het hoge dak komen zonnecollectoren.

Kijk hier voor meer informatie over het project. Oplevering medio 2018.

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com