Gymlokaal loft gereed


In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam is een gymlokaal getransformeerd tot een groot urban loft appartement. De voormalige school was een lagere school der 1e klasse. Vroeger waren er scholen van de 1e tot en met de 4e klas. De 1e klas scholen waren het goedkoopst en de 4e klasse scholen het duurst voor de ouders om te betalen. De 1e klasse scholen waren gratis, dit waren basisscholen voor kinderen van de arbeiders. Elke 1e klas school had een eigen nummer, in dit geval heeft de basisschool nummer 112. In 2011 is de bestemming veranderd van schoolgebouw naar woongebouw.

Het gymlokaal bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een verdiepingshoogte van 4,55 meter. Het oppervlakte van het gymlokaal is vergroot doordat er een entresol verdieping in is gemaakt. Zo ontstaan er diverse vides en mooie zichtlijnen in de woning. Het appartement bevat drie slaapkamers en een studieruimte. Waar vroeger de toiletruimten waren is nu de badkamer, toiletruimte en wasruimte. Aan de achterzijde is een balkon over de volledige breedte gerealiseerd. De originele gymvloer en robuste constructie van muren en betonnen balken plafonds zijn gehandhaafd.

Kijk hier voor meer informatie over het project.

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com