Nieuw project: Villa Abcoude


Deze vrijstaande villa is ontworpen op een vrije kavel van de nieuwbouwlocatie Land van Winkel. De woning is gebaseerd op een moderne schuurwoning.

De gevel bestaat, net als een oude schuur, uit houten geveldelen met wisselende afmetingen. De kap is van riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant geplaatst, dor de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een monumentaal karakter. Het huis is passief ontworpen en functioneel ingedeeld op de oriëntatie van de zon. Aan de achterzijde zijn houten lamellen toegepast die voor de gehele glazen kopgevel geplaatst zijn. In de zomer, als de zon hoog staat, houden de lamellen de warmte tegen. In de winter, als de zon laag staat, schijnt de zon door de lamellen in de woonkeuken en slaapkamer. Tevens is de woning is voorzien van warmtepomp installatie.

Kijk hier voor meer informatie over het project. Verwachte oplevering eind 2018.

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com