Nieuw project: Huis Oud-Zuid 3


Het woonhuis is gelegen in de chique Amsterdamse buurt Oud-Zuid en gebouwd eind van de 19e eeuw door architecten J.L. Meester en W. Scheepens. Beide waren leerlingen van bekende architect P.J.H. Cuypers. Architect Pierre Cuypers voornaamste werken zijn het Rijksmuseum (1876-1885) en het Centraal Station (1881-1889) in Amsterdam. Cuypers was in eerste plaats architect van kerken. Zijn leerlingen Meester en Scheepens hebben naast woonhuizen ook kerkgebouwen ontworpen. Het woonhuis in de ‘dirigentenbuurt’ van Amsterdam bevat nog enkele originele kenmerken, met name de karakteristieke voorgevel. Het woonhuis was echter al meerdere keren verbouwd en zijn er geen waardevolle historische elementen in interieur bewaard gebleven.

De woning bestaat uit drie lagen. Waarbij wij in het nieuwe plan een volledige nieuwe indeling hebben ontworpen. Naast een spectaculaire trappartij in het hart van het huis heeft de woning vier slaapkamers, drie badkamers, een gym en bioscoopruimte.

Verwachte oplevering medio 2018. Kijk hier voor meer informatie over het project.

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com