Start bouw Villa Abcoude


Vandaag wordt gestart met de bouw van de moderne schuurwoning in Land van Winkel te Abcoude. Een feestelijk moment als de eerste paal wordt geslagen.

De nieuwbouwwoning bestaat uit twee bouwlagen. De gevel bestaat, net als een karakteristieke schuur, uit houten geveldelen met wisselende afmetingen. Het hout dat wordt toegepast is verduurzaamd en nagenoeg onderhoudsvrij. De kap wordt bedekt met riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant van de woning geplaatst. Door de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een statig karakter.

Het huis is passief ontworpen en functioneel ingedeeld op de oriëntatie van de zon. Aan de achterzijde zijn houten lamellen toegepast die voor de gehele glazen kopgevel geplaatst zijn. In de zomer, als de zon hoog staat, houden de lamellen de warmte tegen. In de winter, als de zon laag staat, schijnt de zon door de lamellen in de woonkeuken en slaapkamer. De woning is geheel gasloos waardoor de woning is voorzien van warmtepomp installatie.

Verwachte oplevering eind 2018. Kijk hier voor meer informatie over het project.

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com