Bureau

Maxim Winkelaar Architects is een efficiënte en flexibele organisatie. Het kantoor wordt gerund door een vast team van gemotiveerde mensen. Elke medewerker heeft zijn eigen expertise, kennis en netwerk. Wij werken onderling nauw samen en tezamen met een gezonde dosis plezier kunnen wij op succesvolle en efficiënte wijze projecten realiseren. Wij werken volgens het credo: ‘Small is the new Big’. Ons bureau heeft in der loop der jaren een professioneel netwerk opgebouwd van betrouwbare, externe adviseurs. Voor elk project stellen wij een team van professionele specialistische adviseurs samen die wij coördineren. Zo werken wij samen met diverse klimaatadviseurs, bouwtechnische constructeurs, kostendeskundigen, bouwmanagers, tuinarchitecten en interieurstylisten. Wij ontmoeten veel mensen en hechten waarde aan een goed netwerk. Dit dynamische netwerk zorgt ervoor dat wij voortdurend nieuwe inzichten en collectieve kennis krijgen, wat een directe meerwaarde creëert voor al onze klanten.

Bureau Maxim Winkelaar

Duurzaam ontwerpen en bewust bouwen
Het milieu vinden wij belangrijk en houden ons daarom ook actief bezig met het aspect duurzaamheid. Ook bij onze klanten neemt het milieubewustzijn toe. Duurzaam bouwen is tegenwoordig geen extra voorziening meer, het is noodzakelijk om dit vanaf de start in het ontwerpproces mee te nemen.

Wij hebben ervaring in het passief ontwerpen en het toepassen van warmtepompen, WTW-systemen, gebalanceerde ventilatiesystemen, zonnecollectoren, tripple beglazing en het gebruiken van duurzame materialen.

Voor alle nieuwbouw geldt dat de vergunningaanvragen vanaf 1 januari 2020 moeten voldoen aan de eisen voor bijna energie neutrale gebouwen (BENG). Wij houden ons op de hoogte van nieuwe regelgevingen op dit gebied.

Tekenwerk en 3D Modelleren (BIM)
Het bouwkundig tekenwerk en het maken van 3d-modellen wordt door ons bureau zelf uitgevoerd. Wij werken in BIM (Building Information Modelling). Hiermee werken wij efficient samen met andere adviseurs en kunnen wij de ontwerpkwaliteit waarborgen.

Naast het maken van mooi ogende artist impressions zijn er ook veel voordelen om het ontwerp van te voren ‘virtueel te bouwen’ zoals een hogere architectonische eindkwaliteit, vermindering van bouwfouten (reductie faalkosten) en het voorkomen van ‘verrassingen’ achteraf. De nieuwste software staat toe om gemakkelijk verschillende meetstaten te maken van het gebouw, dat vertaald kan worden naar het bouwbudget, op deze manier kunnen wij het budget continu te monitoren en bewaken.


Over Maxim Winkelaar
Maxim Winkelaar is verantwoordelijk architect voor het bureau. Tijdens zijn bouwkunde studies verdiepte hij zich in bouwhistorie en kunstgeschiedenis. Deze combinatie van studies en zijn werkervaring geeft een meerwaarde voor het zien van (cultuurhistorische) kwaliteiten en ontwerpmogelijkheden van bestaande gebouwen.

Lees hier zijn volledige biografie.

Werkwijze
Wij doen meer dan alleen ontwerpen. Er komt veel kijken in het proces van een eerste idee tot aan het uiteindelijke resultaat. Wij begeleiden de klant in het proces, maken het eenvoudiger en overzichtelijker door te luisteren, mee te denken en te adviseren zodat de klant zelf weloverwogen beslissingen kan maken.

Ons team versterken? Kijk dan bij onze beschikbare vacatures.


Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com