Bureau

Wij hebben specifieke ervaring in nieuwbouw woningen en het verbouwen, renovatie, transformatie, restauratie, herbestemmen van gebouwen, monumenten en rijksmonumenten. Op een creatieve manier wordt er altijd gezocht naar de beste oplossingen waarbij wij goed luisteren naar de wensen en de smaak van de klant. Elk project is voor ons bijzonder en krijgt daarom volledige aandacht. Of het nu om een klein- of grootschalig bouwproject gaat, Maxim Winkelaar Architects haalt er het maximaal haalbare uit. Maxim Winkelaar Architects is een professioneel, betrouwbaar, klantgericht bureau en de kennis en kwaliteit van de medewerkers is de basis om op succesvolle wijze projecten te realiseren. Wij hebben ook ervaring met projecten in het buitenland, in o.a. België, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Spanje (Ibiza) en Aruba zijn wij reeds actief geweest.

Bureau Maxim Winkelaar

Duurzaam ontwerpen en bewust bouwen
Het milieu vinden wij belangrijk en houden ons daarom ook actief bezig met het aspect duurzaamheid. Ook bij onze klanten neemt het milieubewustzijn toe.
Duurzaam bouwen is tegenwoordig geen extra voorziening meer, het is noodzakelijk om dit vanaf de start in het ontwerpproces mee te nemen. Wij hebben ervaring in het passief ontwerpen en het toepassen van warmtepompen, WTW-systemen, gebalanceerde ventilatiesystemen, zonnecollectoren en het gebruiken van duurzame materialen.

Tekenwerk en 3D Modelleren
Het bouwkundig tekenwerk en het modelleren van 3d-modellen wordt door het bureau zelf uitgevoerd om de (ontwerp)kwaliteit te waarborgen.

Naast het maken van mooi ogende artist impressions zijn er ook veel voordelen om het ontwerp van te voren ‘virtueel te bouwen’ zoals een hogere architectonische eindkwaliteit, vermindering van bouwfouten (reductie faalkosten) en het voorkomen van ‘verrassingen’ achteraf.


Over Maxim Winkelaar.
Maxim Winkelaar is verantwoordelijk architect voor het bureau. Al op jonge leeftijd was Maxim Winkelaar geïnteresseerd in (oude) bestaande gebouwen. Niet voor niets dat hij zich tijdens zijn bouwkunde studies verdiepte in bouwhistorie en kunstgeschiedenis. Deze combinatie van studies en zijn werkervaring geeft een meerwaarde voor het zien van (cultuurhistorische) kwaliteiten en ontwerpmogelijkheden van bestaande gebouwen.

Maxim Winkelaar is groot voorstander om bestaande gebouwen waarvan het casco nog goed is, nieuw leven in te blazen: “Er zijn talloze (oude) gebouwen waarvan het casco nog waardevol genoeg is om hergebruikt te worden. Vaak is er veel meer mogelijk dan men denkt waardoor bij een goed ontwerp verrassende ruimten en praktisch bruikbare gebouwen kunnen ontstaan.”

Lees hier zijn volledige biografie.

Team
Maxim Winkelaar Architects is een efficiënte en flexibele organisatie. Het kantoor wordt gerund door een team van gemotiveerde mensen. Elke medewerker heeft zijn eigen expertise, kennis en netwerk. Door een nauwe onderlinge samenwerking kunnen wij op succesvolle wijze projecten realiseren.

Wij werken volgens het credo: ‘Small is the new Big’. Ons bureau heeft een professioneel netwerk opgebouwd van betrouwbare, externe adviseurs. Voor elk project stellen wij een team van professionele specialistische adviseurs samen.

Wij ontmoeten veel mensen en hechten waarde aan een goed netwerk. Dit dynamische netwerk zorgt ervoor dat wij voortdurend nieuwe inzichten en collectieve kennis krijgen, wat een directe meerwaarde creëert voor al onze klanten.

Ons team versterken? Kijk dan bij onze beschikbare vacatures.


Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com