Bureau

Wij hebben specifieke ervaring in het verbouwen, renovatie, transformatie, restauratie en het herbestemmen van gebouwen, monumenten en rijksmonumenten. Op een creatieve manier wordt er altijd gezocht naar de beste oplossingen waarbij wij goed luisteren naar de wensen en de smaak van de klant. Elk project is voor ons bijzonder en krijgt daarom volledige aandacht. Of het nu om een klein- of grootschalig bouwproject gaat, Maxim Winkelaar Architects haalt het maximaal haalbare eruit. De afgelopen jaren hebben wij diverse woningen, (high-end) appartementen, grachtenpanden, monumenten, landhuizen, nieuwbouw villa’s en hotels ontworpen en verbouwd. Maxim Winkelaar Architects is professioneel, betrouwbaar, klantgericht en de kennis en kwaliteit van het bureau is de basis om op succesvolle wijze projecten te realiseren.

Design follows personality
Een bekende uitdrukking in de architectuur is ‘Form Follows Function’ wat inhoudt dat het ontwerp van een bouwwerk voortvloeit uit -of gebaseerd wordt op- de beoogde functie of het uiteindelijk gebruik. Wij geloven in ‘Design Follows Personality‘ waarbij wij samen met de klant een persoonlijk op maat gemaakt ontwerp maken en daardoor het project haar eigen unieke karakter geven. Daardoor wordt de leefomgeving van onze klanten geoptimaliseerd en voelen mensen zich snel thuis in de door ons ontworpen gebouwen. Wij maken ontwerpen voor gebouwen die op elk niveau goed functioneren en met een optimale ruimtelijke beleving. Veranda’s, patio’s, vides, daklichten, doorkijken en zichtlijnen zijn terugkerende elementen in onze ontwerpen.

Bureau Maxim Winkelaar

Duurzaam ontwerpen
Het milieu vinden wij belangrijk en houden ons daarom ook actief bezig met het aspect duurzaamheid. Duurzaam is niet ‘duurzaam’, of te wel ‘durable is not sustainable’. Het begrip duurzaam wordt in de Nederlandse taal op twee manieren gebruikt. Ten eerste voor iets wat lang meegaat en ten tweede voor iets wat goed is voor het milieu. In onze visie zijn deze twee betekenissen juist het tegenovergestelde van elkaar. Iets wat lang mee gaat, is helemaal niet goed voor het milieu. Wij zullen daarom een nieuw woord gebruiken voor iets wat goed voor het milieu is, namelijk: ‘Milieuzaam’. Milieuzaam bouwen staat voor: rekening houden met de bewoners en de omwonenden, de sociale omgeving, en de natuur eromheen, het ecologsiche milieu. Kortom rekening houden met het gehele milieu waar een gebouw zich in bevindt.

Ook bij onze klanten neemt het milieubewustzijn toe. Duurzaam bouwen is geen extra feature meer, het is noodzakelijk om dat meteen in het ontwerpproces mee te nemen. Wij hebben ervaring in het het passief ontwerpen en het toepassen van warmtepompen, WTW-systemen, zonnecollectoren en duurzame materialen.

Diensten binnen- en buitenland
Wij bieden een totaalconcept aan op het gebied van bouwen en verbouwen. U kunt terecht voor diverse werkzaamheden zoals het ontwerpen van nieuwbouw, verbouwen en uitbouwen, inrichten van gebouwen en appartementen en interieurarchitectuur. Naast het maken van een goed ontwerp, deskundige begeleiding en het verstand van materialen hebben wij ook de juiste kennis op het gebied van bouwregelgeving. Ook houden wij ons bezig met aanvragen vergunningen en wijzigingen van het bestemmingsplan. Het bouwkundig tekenwerk en het 3d-modelleren wordt binnen het bureau uitgevoerd om de (ontwerp)kwaliteit te waarborgen. Er zijn veel voordelen om het ontwerp van te voren ‘virtueel te bouwen’ zoals een hogere architectonische eindkwaliteit, vermindering van bouwfouten (reductie faalkosten) en geen ‘verrassingen’ achteraf.

Als consultants geven wij u een advies als u bijvoorbeeld een woning wilt aankopen en verbouwen. Hierbij krijgt u snel inzicht in de verbouwingsmogelijkheden en een grove indicatie van bijkomende kosten, vóórdat u een woning aankoopt. Wij hebben ook ervaring in België, Frankrijk, Zwitserland, Engeland, Spanje (Ibiza) en Aruba.


Over Maxim Winkelaar.
Maxim Winkelaar is verantwoordelijk architect en het directe contactpersoon voor de klant. Al op jonge leeftijd was Maxim Winkelaar geïnteresseerd in (oude) bestaande gebouwen. Niet voor niets dat hij tijdens zijn bouwkunde studies zich verdiepte in bouwhistorie en kunstgeschiedenis. Deze combinatie van studies en zijn werkervaring geeft een meerwaarde voor het zien van (cultuurhistorische) kwaliteiten en ontwerpmogelijkheden van bestaande gebouwen.

Maxim Winkelaar is groot voorstander om bestaande gebouwen waarvan het casco nog goed is, nieuw leven in te blazen: “Er zijn talloze (oude) gebouwen waarvan het casco nog waardevol genoeg is om hergebruikt te worden. Vaak is er veel meer mogelijk dan men denkt waardoor bij een goed ontwerp verrassende ruimten en praktisch bruikbare gebouwen kunnen ontstaan.”

Lees hier zijn volledige biografie…

Team
Maxim Winkelaar Architects is een efficiënte en flexibele organisatie. Het kantoor wordt gerund door een klein team van gemotiveerde mensen. Elke medewerker heeft zijn eigen expertise, kennis en netwerk. Door een nauwe onderlinge samenwerking kunnen wij op succesvolle wijze projecten realiseren.

Wij werken volgens het credo: ‘Small is the new Big’. Ons bureau heeft inmiddels een professioneel netwerk opgebouwd van betrouwbare, externe adviseurs. Voor elk project stellen wij een team van professionele specialistische adviseurs samen.

Wij ontmoeten veel mensen en hechten waarde aan een goed netwerk. Dit dynamische netwerk zorgt ervoor dat wij voortdurend nieuwe inzichten en collectieve kennis krijgen, wat een directe meerwaarde creëert voor al onze klanten.


Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com