Appartementen Purmerend

Nieuwbouw ontwerp voor acht zorgwoningen en met een paramedische praktijkruimte op de begane grond te Purmerend.

Nieuwbouw zorgcomplex
Er is een nieuwbouw ontwerp gemaakt voor 8 zorgwoningen met een praktijkruimte in Purmerend. De zorgwoningen zijn ieder 60 m2 groot en er is ook een gemeenschappelijke woning waar de bewoners bij elkaar kunnen komen. Op de begane grond komt een praktijkruimte. De woningen hebben ook op bergingen gekregen die gesitueerd zijn in de kelder. Het gebouw komt aan de rand van een nieuwbouw ‘jaren 30 wijk te staan. De Gemeente heeft de eis bij elke nieuwbouw in deze wijk dat de kenmerken van de jaren ’30 stijl moet worden gebruikt. Zo heeft architectenbureau van Maxim Winkelaar het nieuwbouw complex een moderne uitstraling gegeven door de typische jaren ’30 grote dakoverstekken op speelse wijze op elke verdiepingslaag met elkaar te verbinden. Naast de esthetische verschijning worden de dakoverstekken ook functioneel gebruikt als zonwering. De gevel wordt opgetrokken uit een donkerrode baksteen en er moest vanuit het bestemmingsplan een schilddak worden toegepast. De zorgwoningen worden compacte moderne appartementen waar alle faciliteiten in komen.

Jaar: 2013.
Team: Maxim Winkelaar.
Gebruiker: Stichting Raguel.
Project on hold.

Gerelateerde Projecten
Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder

Watergaten woningen

Het prijswinnende concept Watergaten® is een nieuw woonconcept voor op water. Deze drijvende woningen kunnen overal gebouwd worden.

Lees verder

Drijvend complex de WoonARC

Stedenbouwkundig ontwerp voor de infrastructuur van een pier ten behoeve van drijvende woningen.

Lees verder


Woonhuis Amsterdam

Transformatie van een kantoorpand naar woonhuis in Amsterdam. De woning wordt een grote luxe 'stadsbungalow' met patio tuinen.

Lees verder

Renovatie watertoren

Grondige renovatie en restauratie van de watertoren in Bergen op Zoom. De watertoren heeft een woonhuis als bestemming gekregen.

Lees verder

Dynamisch amfibisch wonen

Dynamisch amfibisch wonen is een onderzoek naar bouwen in uiterwaarden overstromingsgebieden.

Lees verder


Duurzaam drijvende woning

Deze moderne futuristische woonboot Collect 2 Give is een vooruitstrevende duurzame zelfvoorzienende drijvende woning.

Lees verder

Villa Muiderberg 3

Renovatie van een bestaande villa en het ontwerp van een nieuwbouw woning in een schuurachtige loft stijl.

Lees verder

Appartementen Purmerend

Nieuwbouw ontwerp voor acht zorgwoningen en met een paramedische praktijkruimte op de begane grond te Purmerend.

Lees verder


Moderne woonarken

Op het prijswinnende concept Watergaten® is veel variatie mogelijk. Wij hebben een onderzoek gedaan naar verschillende watervilla varianten.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com