Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Renovatie historische gebouwen
In het centrum van Amsterdam is een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk grondig gerenoveerd. Het project maakt onderdeel van de ‘Rode Loper’.

De gevels aan het Damrak hebben een vernieuwde gevelindeling gekregen. De gevel aan Nieuwendijk is gerenoveerd evenals de gevels grenzend aan het binnenterrein. Op het platte dak van het pand aan de Nieuwendijk is een dakopbouw gerealiseerd. Op de begane grond en eerste verdieping van de vier panden zijn twee nieuwe horecazaken gerealiseerd. In de bovengelegen verdiepingen van de vier panden zijn 7 short-stay woningen met 20 kamers in een boutique hotelstijl ontworpen.

De complexiteit van het project is mede doordat eén pand aan de Damrakzijde een monument is. De andere panden vallen in de categorie Orde 2. Het oudste pand aan het Damrak heeft nog restanten uit de 17e eeuw. Deze monumentale onderdelen zijn gedocumenteerd en zijn op enkele plekken in het interieur in zicht.

Het project is in drie verschillende fasen uitgevoerd. Fase 1 betreft de renovatie van de voorgevels aan het Damrak en de horeca op begane grond en eerste verdieping. Fase 2 betreft de renovatie en maken van short-stay woningen op het Damrak. Fase 3 betreft de renovatie en maken van de short-staywoningen gelegen aan de Nieuwendijk. Maxim Winkelaar Architects heeft zicht bezig gehouden met het totale renovatieplan en heeft alle vergunningen die nodig zijn aangevraagd.

Verwachte oplevering 2016-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Kroeze interieur, Van Rossum Engineers en Klimaatconcept.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vijf appartementen Amsterdam

Renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com