Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Renovatie historische gebouwen
In het centrum van Amsterdam is een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk grondig gerenoveerd. Het project maakt onderdeel van de ‘Rode Loper’.

De gevels aan het Damrak hebben een vernieuwde gevelindeling gekregen. De gevel aan Nieuwendijk is gerenoveerd evenals de gevels grenzend aan het binnenterrein. Op het platte dak van het pand aan de Nieuwendijk is een dakopbouw gerealiseerd. Op de begane grond en eerste verdieping van de vier panden zijn twee nieuwe horecazaken gerealiseerd. In de bovengelegen verdiepingen van de vier panden zijn 7 short-stay woningen met 20 kamers in een boutique hotelstijl ontworpen.

De complexiteit van het project is mede doordat eén pand aan de Damrakzijde een monument is. De andere panden vallen in de categorie Orde 2. Het oudste pand aan het Damrak heeft nog restanten uit de 17e eeuw. Deze monumentale onderdelen zijn gedocumenteerd en zijn op enkele plekken in het interieur in zicht.

Het project is in drie verschillende fasen uitgevoerd. Fase 1 betreft de renovatie van de voorgevels aan het Damrak en de horeca op begane grond en eerste verdieping. Fase 2 betreft de renovatie en maken van short-stay woningen op het Damrak. Fase 3 betreft de renovatie en maken van de short-staywoningen gelegen aan de Nieuwendijk. Maxim Winkelaar Architects heeft zicht bezig gehouden met het totale renovatieplan en heeft alle vergunningen die nodig zijn aangevraagd.

Verwachte oplevering 2016-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Kroeze interieur, Van Rossum Engineers en Klimaatconcept.

Gerelateerde Projecten
Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder

Hotel Sauvage Zwitserland

Grote renovatie van 35 kamers en een uitbreiding van 13 hotelappartementen in het souterrain van het hotel.

Lees verder


Grachtenhuis Amsterdam 4

Voor een ruim appartement aan de Prinsengracht in Amsterdam is een renovatieplan met high end interieurontwerp gemaakt.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Aruba

Op een nieuwbouwkavel in Palm Beach (Noord) Aruba is een ontwerp gemaakt voor een modern vrijstaand woonhuis gelegen nabij het strand.

Lees verder


Villa Vinkeveen

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Gymlokaal tot loft

In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam wordt een gymlokaal getransformeerd tot een spectaculair loft appartement.

Lees verder

Woning Vondelpark

Grondige renovatie van een ruim appartement gelegen aan de Vossiusstraat te Amsterdam. De woning is volledig ontworpen en wordt high end afgewerkt.

Lees verder


Herbestemming Bakkerij Muiderberg

Herbestemming van oude bakkerij naar Medisch Centrum en drie luxe appartementen in het centrum van Muiderberg.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com