Moderne woonarken

Op het prijswinnende concept Watergaten® is veel variatie mogelijk. Wij hebben een onderzoek gedaan naar verschillende watervilla varianten.

Op het prijswinnende concept Watergaten® is veel variatie mogelijk. Wij hebben een onderzoek gedaan en verschillende ‘waterwoon’ varianten ontworpen.

1. Moderne woonark
De Watergaten® Liquid is gebaseerd op een rechthoekige betonnen drijvende bak met een afmeting van 15 x 7 meter. De bak heeft afgeronde hoeken gekregen waardoor de nautische sfeer extra wordt benadrukt. De ronde hoeken geeft de Watergaten Liquid een vrije woonvorm op het water. De rondingen zijn in de gehele woning terug te vinden waardoor deze drijvende villa een speels architectonisch karakter krijgt. De woning omsluit de patio en wordt daarmee het hart van de woning. Beneden bevinden zich 3 ruime slaapkamers, een badkamer, toilet en een technische ruimte. Er is toegang tot de tuin vanuit alle slaapkamers en ook vanuit de overloop. Op de verdieping, waar zich ook de entree bevindt, zijn de eetkeuken en de woonkamer gesitueerd. De eetkeuken grenst direct aan het terras waar ook een boot aangemeerd kan worden. Het terras loopt gedeeltelijk over de patio heen zodat er ook toegang ontstaat vanuit de woonkamer. Doordat de entree gang van de woning langgerekt is, krijgt men een zeer ruim gevoel in de woning. Ditzelfde is ook merkbaar op de beneden verdieping. De woning bevat ook een dakterras waarin ook de ronde vormen weer terugkomen. Het dakterras heeft aan een zijde een gesloten borstwering zodat men privacy heeft vanaf de steiger kant. de overige borstweringen zijn in glas uitgevoerd.

2. Luxe woonboot ontwerp
Het concept van de Watergaten® Family drijvende woning bestaat uit twee elementen, een verdiepte rechthoekige betonnen bak van met hierin een U-vormig volume. Door de ‘U’ vorm ontstaat er een patio wat naast veel licht ook een ruimtelijk effect geeft. De patio zelf is een terras die grenst aan de tuin in de betonnen bak.

De Watergaten.nl Family is een grote drijvende gezinswoning. Het U-vormige volume bevat beneden 4 ruime slaapkamers, een badkamer en grote berging. Op de verdieping is de woonkeuken met veranda en een terras grenzend aan het water. Op deze verdieping is ook de entree, garderobe, toilet en de 40 m2 grote woonkamer. Het platte dak wordt gedeeltelijk gebruikt voor een dakterras. De family heeft maar liefst drie buiten trappen en een binnen trap, hierdoor voelt de woning extra groot aan. De beide wanden van de patio zijn van glas gemaakt, op deze manier is er kruiselings contact tussen de verschillende functies. Zo kan men bijvoorbeeld vanuit de keuken de patio in kijken. Er ontstaat op deze manier een open en transparant karakter. Dit wordt benadrukt door glazen vouwwanden, in de zomer kun je deze wanden openzetten en is er een ultieme beleving op het water. De tuin van de Watergaten.nl Family is groot en dus ideaal om kinderen te laten spelen. Deze woning maakt gebruik van een grijswatercircuit en passieve zonne-energie maar ook een warmtepomp en zonnepanelen zijn goede opties bij deze drijvende woning.

3. Moderne drijvende villa
De Watergaten® Luxury is een stoere drijvende woning bestaande uit een vierkante betonnen bak, in deze betonnen bak is een woning met tuin én zwembad geplaatst. Het zwembad is in de vorm van een ‘L’, men kan dus om de woning heen zwemmen! De watergaten luxury is een hoog afgewerkte drijvende woning. Het volume bevat beneden de 3 ruime slaapkamers. De hoofdslaapkamer beschikt over een inloopkast. Naast de slaapkamers is er een badkamer met spa wellness en een bioscoopkamer. Vanuit de overloop en de slaapkamers is er toegang tot de tuin. De ruime tuin heeft een groot terras waar men kan loungen en BBQ-en. Op de verdieping is de woonkeuken en een terras grenzend aan het water en aan het zwembad. Op deze verdieping is ook de 40 m2 grote woonkamer. Het platte dak met overstek wordt gedeeltelijk gebruikt als veranda. De luxury heeft een buiten trap en een binnen trap, hierdoor voelt de woning groot aan. Bij de woonverdieping zijn de wanden zoveel mogelijk van glas gemaakt om het uitzicht te benadrukken. Vanuit de woonkamer is er een panoramisch uitzicht. Deze moderne watervilla met tuin en zwembad geeft het ultieme ‘watergaten-gevoel’.

Jaar: 2009.
Team: Maxim Winkelaar en Bob Ronday.
Studie ontwerp.

Gerelateerde Projecten
Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Watergaten woningen

Het prijswinnende concept Watergaten® is een nieuw woonconcept voor op water. Deze drijvende woningen kunnen overal gebouwd worden.

Lees verder

Drijvend complex de WoonARC

Stedenbouwkundig ontwerp voor de infrastructuur van een pier ten behoeve van drijvende woningen.

Lees verder


Dynamisch amfibisch wonen

Dynamisch amfibisch wonen is een onderzoek naar bouwen in uiterwaarden overstromingsgebieden.

Lees verder

Duurzaam drijvende woning

Deze moderne futuristische woonboot Collect 2 Give is een vooruitstrevende duurzame zelfvoorzienende drijvende woning.

Lees verder

Moderne woonarken

Op het prijswinnende concept Watergaten® is veel variatie mogelijk. Wij hebben een onderzoek gedaan naar verschillende watervilla varianten.

Lees verder


Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com