Grachtenpand Amsterdam 2

Verbouwing met interieurontwerp voor een ruim appartement aan de Prinsengracht in Amsterdam.

Locatie en historie
Het appartement is gelegen in een statig Rijksmonument gelegen aan de Prinsengracht in het centrum van Amsterdam. De gracht, genoemd naar de Prins van Oranje, is de buitenste van de vier hoofdgrachten behorende tot de grachtengordel.

Het gebouw bestaat uit een voorhuis met achterhuis. Dit appartement is gelegen in het achterhuis met uitzicht op de groene binnentuinen. Het achterhuis, bestaande uit drie verdiepingen, heeft nog diverse fraaie elementen vanuit de 17e en 18e eeuw zoals en hoge balken plafonds. In de jaren ´90 van de vorige eeuw is het huis voor het laatst verbouwd en was inmiddels zeer gedateerd.

Ontwerp
Het bestaande appartement is volledig gestript en de indeling is aangepast. Een complexe opgave was dat het gebouw ongelijk verzakt was, het verschil tussen de voorzijde en achterzijde van het appartement bedroeg maar liefst 19 cm!

Er is een nieuwe entree gecreëerd met dubbele stalen deuren met glas dat het trappenhuis voorziet van daglicht en een doorkijk maakt naar de woonkeuken. Het trappenhuis is vernieuwd waarbij twee nieuwe massief eiken Z-trappen zijn geplaatst. In de woonkeuken hebben wij over de gehele lengte van het achterhuis de keuken geplaatst. Aan de zijde van het eetgedeelte hebben wij op het aanrecht een gashaard ontworpen. De keuken zelf is met Bora kookplaat en diverse luxe Gaggenau apparatuur uitgerust. De gehele keuken is van het Italiaanse met Boffi.
Op de eerste verdieping is de woonkamer met aparte gastenkamer en badkamer. De zolderverdieping bevat de master bedroom en en-suite badkamer. Ook is er een loggia dakterras.

Jaar: 2016-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects.
Fotografie: Anne van Houwelingen.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Grachtenpand Amsterdam 1

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com