Gymlokaal tot loft

In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam is een gymlokaal getransformeerd tot een groot urban loft appartement.

Schoolgebouw
In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam is een gymlokaal getransformeerd tot een groot urban loft appartement. De voormalige school was een lagere school der 1e klasse. Vroeger waren er scholen van de 1e tot en met de 4e klas. De 1e klas scholen waren het goedkoopst en de 4e klasse scholen het duurst voor de ouders om te betalen. De 1e klasse scholen waren gratis, dit waren basisscholen voor kinderen van de arbeiders. Elke 1e klas school had een eigen nummer, in dit geval heeft de basisschool nummer 112. In 2011 is de bestemming veranderd van schoolgebouw naar woongebouw.

Transformatie tot loft
Het gymlokaal bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een verdiepingshoogte van 4,55 meter. Het oppervlakte van het gymlokaal is vergroot doordat er een entresol verdieping in is gemaakt. Zo ontstaan er diverse vides en mooie zichtlijnen in de woning. Het appartement bevat drie slaapkamers en een studieruimte. Waar vroeger de toiletruimten waren is nu de badkamer, toiletruimte en wasruimte. Aan de achterzijde is een balkon over de volledige breedte gerealiseerd. De originele gymvloer en robuste constructie van muren en betonnen balken plafonds zijn gehandhaafd.

Jaar: 2015-2016.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Duyts Bouwconstructies.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com