Gymlokaal tot loft

In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam is een gymlokaal getransformeerd tot een groot urban loft appartement.

Schoolgebouw
In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam is een gymlokaal getransformeerd tot een groot urban loft appartement. De voormalige school was een lagere school der 1e klasse. Vroeger waren er scholen van de 1e tot en met de 4e klas. De 1e klas scholen waren het goedkoopst en de 4e klasse scholen het duurst voor de ouders om te betalen. De 1e klasse scholen waren gratis, dit waren basisscholen voor kinderen van de arbeiders. Elke 1e klas school had een eigen nummer, in dit geval heeft de basisschool nummer 112. In 2011 is de bestemming veranderd van schoolgebouw naar woongebouw.

Transformatie tot loft
Het gymlokaal bevindt zich op de eerste verdieping en heeft een verdiepingshoogte van 4,55 meter. Het oppervlakte van het gymlokaal is vergroot doordat er een entresol verdieping in is gemaakt. Zo ontstaan er diverse vides en mooie zichtlijnen in de woning. Het appartement bevat drie slaapkamers en een studieruimte. Waar vroeger de toiletruimten waren is nu de badkamer, toiletruimte en wasruimte. Aan de achterzijde is een balkon over de volledige breedte gerealiseerd. De originele gymvloer en robuste constructie van muren en betonnen balken plafonds zijn gehandhaafd.

Jaar: 2015-2016.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Duyts Bouwconstructies.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Grachtenpand Amsterdam 1

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com