Herbestemming Bakkerij Muiderberg

Herbestemming van oude bakkerij naar bedrijfsruimte en drie luxe appartementen in het centrum van Muiderberg.

Herbestemming voormalige bakkerij
In het centrum van Muiderberg is een bakkerswinkel met daarachter in een apart gebouw de oude bakkerij. Bijna 100 jaar heeft deze dienst gedaan als bakkerij. De bakkerswinkel met woonhuis stamt uit de jaren ’20 van de vorige eeuw. In de jaren ’70 is de bakkerij achter de bakkerswinkel vernieuwd. Het gehele complex bestaat uit twee individuele gebouwen die op de begane grond met elkaar zijn verbonden.

In het nieuwe plan blijft de bakkerswinkel op de begane grond behouden. De begane grond wordt verder uitgebreid met hierin een bedrijfsruimte en een woning. In het voorhuis komt op de eerste en tweede verdieping een groot loft appartement. Boven de oude bakkerij wordt de derde appartement gerealiseerd ook in een industriële loft-stijl. Achter op het terrein komt een parkeergarage voor auto’s die gedeeltelijk verdiept wordt aangelegd.

De gevel van de oude bakkerij op het binnenterrein wordt ingepakt met horizontale houten delen van wisselende grootte. Het gebouw past zich daarmee aan in de groene omliggende setting van tuinen. De platte daken worden voorzien van sedum.

Sedums
Sedums zijn vetplanten die vocht opnemen in hun bladeren. Een sedumdak verhoogt de levensduur van dakbedekking. Het effect van het zonlicht en de regen wordt weggenomen en de temperatuurschommeling van het dak verkleint. Bij gewone daken zonder sedumdak kunnen die temperaturen zeer sterk oplopen. Ook heeft het ook een geluidsdempende werking. Hierdoor heeft men niet alleen binnenshuis veel minder last van verkeersgeluiden en andere geluiden in de omgeving, maar wanneer er veel sedumdaken zijn, zouden die omgevingsgeluiden voor een deel geabsorbeerd worden en zou het geluid ook buiten het huis verminderen. De isolatie tegen geluiden vanuit de lucht wordt groter bij een toenemende massa van het groendak. Naast dat het esthetisch er verzorgd en groen uitziet zorgt het sedumdak ervoor dat ook de dakbedekking zeker twee tot drie keer langer mee gaat.

Verwachte oplevering 2019.
Team: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com