Huis Den Haag

Het herenhuis is gebouwd in 1893 en heeft prachtige stijlkamers met hoge plafonds. Hiervoor is een compleet renovatieplan gemaakt.

Locatie en historie
Voor een statig herenhuis gelegen in de ambassadebuurt van Den Haag hebben wij een compleet renovatieplan gemaakt. De straat is vernoemd naar de componist/organist Jan Pieterszoon Sweelinck. In 1978 zijn de huizen door de toenmalige staatssecretaris Gerard Wallis de Vries op de lijst van Rijksmonumenten geplaatst. Het herenhuis is gebouwd in 1893 en heeft prachtige stijlkamers met hoge ornamentrijke plafonds. De woning was ernstig toe aan een grote renovatie.

Ontwerp
Het woonhuis wordt grondig gerenoveerd. De voor- en achterkamers op de begane grond zijn in oude glorie hersteld met nieuwe en-suite kasten en schuifdeuren. Door in de hal en bij de keuken nieuwe tussendeuren met bovenlichten van glas te plaatsen, wordt het trappenhuis lichter en ontstaan er mooie lange zichtlijnen. De keuken is vergroot en door middel van een muurdoorbraak bij het leefgedeelte betrokken.
De geornamenteerde plafonds in de stijlkamers worden gerestaureerd evenals de aanwezige marmeren schouwen. De woning heeft vier slaapkamers, een werkkamer, twee badkamers en walk-in-closet en tevens een thuisbioscoop en gym.

Jaar: 2018-2019.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Bouwtechnisch adviesburo Mulders.
Aannemer: KHI Bouw.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com