Hotel Sauvage Zwitserland

Grote renovatie van 35 kamers en een uitbreiding van 13 hotelappartementen in het souterrain van het hotel.

Maxim Winkelaar Architects is geselecteerd voor de renovatie van 35 hotelkamers en het ontwerpen van een uitbreiding met 13 hotelappartementen. Eind van de 19e eeuw is het 4-sterren hotel gebouwd en staat in het plaatsje Meiringen. Meiringen is een gemeente en het belangrijkste dorp van het gebied Oberhasli en het Haslital in de Berner Alpen in Zwitserland en telt ca. 5.000 inwoners. Het dorp ligt op 600 meter en heeft goede verbindingen naar de hoger gelegen ski- en wandelgebieden. Meiringen is al sinds de 19e eeuw een populair internationaal vakantieoord.

Belle Epoque-stijl
In de 19e eeuw woedden er twee grote branden in Meiringen waardoor bijna alles herbouwd moest worden. Na de dorpsbranden was het verboden om houten huizen te bouwen. Hierdoor zijn veel gebouwen in de ‘Belle Epoque-stijl’ (Frans voor: Het Mooie Tijdperk) gebouwd, waaronder ook dit hotel.

Sherlock Holmes
Meiringen is onder andere ook bekend voor de Reichenbachwaterval waar één van de verhalen van Sherlock Holmes afspeelt. Bij de waterval zal het door Arthur Conan Doyle bedachte romanpersonage Sherlock Holmes samen met Professor Moriarty op 4 mei 1891 naar beneden gestort zijn. Sherlock Holmes overleefde echter de val en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn dood te ensceneren, zodat hij zeker wist dat handlangers van Moriaty hem niet alsnog zouden vermoorden. Op de plek waar de worsteling tussen de twee zou hebben plaatsgevonden, is een kleine plaquette geplaatst. Verder is er in het dorp sinds 1991 een Sherlock Holmes-museum onder de Engelse Kerk en een standbeeld daar vlakbij. De Sherlock Holmes Society of London organiseert regelmatig reizen naar Meiringen, waarbij de deelnemers gekleed gaan in historische kostuums, en het avontuur van Sherlock Holmes naspelen.

Jaar: 2015-2016.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Sutherland Design en Bureau Delfgou.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder

Hotel Sauvage Zwitserland

Grote renovatie van 35 kamers en een uitbreiding van 13 hotelappartementen in het souterrain van het hotel.

Lees verder


Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com