Hotel Sauvage Zwitserland

Grote renovatie van 35 kamers en een uitbreiding van 13 hotelappartementen in het souterrain van het hotel.

Maxim Winkelaar Architects is geselecteerd voor de renovatie van 35 hotelkamers en het ontwerpen van een uitbreiding met 13 hotelappartementen. Eind van de 19e eeuw is het 4-sterren hotel gebouwd en staat in het plaatsje Meiringen. Meiringen is een gemeente en het belangrijkste dorp van het gebied Oberhasli en het Haslital in de Berner Alpen in Zwitserland en telt ca. 5.000 inwoners. Het dorp ligt op 600 meter en heeft goede verbindingen naar de hoger gelegen ski- en wandelgebieden. Meiringen is al sinds de 19e eeuw een populair internationaal vakantieoord.

Belle Epoque-stijl
In de 19e eeuw woedden er twee grote branden in Meiringen waardoor bijna alles herbouwd moest worden. Na de dorpsbranden was het verboden om houten huizen te bouwen. Hierdoor zijn veel gebouwen in de ‘Belle Epoque-stijl’ (Frans voor: Het Mooie Tijdperk) gebouwd, waaronder ook dit hotel.

Sherlock Holmes
Meiringen is onder andere ook bekend voor de Reichenbachwaterval waar één van de verhalen van Sherlock Holmes afspeelt. Bij de waterval zal het door Arthur Conan Doyle bedachte romanpersonage Sherlock Holmes samen met Professor Moriarty op 4 mei 1891 naar beneden gestort zijn. Sherlock Holmes overleefde echter de val en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn dood te ensceneren, zodat hij zeker wist dat handlangers van Moriaty hem niet alsnog zouden vermoorden. Op de plek waar de worsteling tussen de twee zou hebben plaatsgevonden, is een kleine plaquette geplaatst. Verder is er in het dorp sinds 1991 een Sherlock Holmes-museum onder de Engelse Kerk en een standbeeld daar vlakbij. De Sherlock Holmes Society of London organiseert regelmatig reizen naar Meiringen, waarbij de deelnemers gekleed gaan in historische kostuums, en het avontuur van Sherlock Holmes naspelen.

Jaar: 2015-2016.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Sutherland Design en Bureau Delfgou.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 1

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder


Villa Abcoude

Deze vrijstaande villa is ontworpen op een vrije kavel van de nieuwbouwlocatie Land van Winkel.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com