Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Renovatie woning met uitbouw
In deze aantrekkelijke woonwijk gelegen in het noordwesten van de gemeente Amstelveen staat deze middenwoning. De woonwijk is ontwikkeld in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Deze wijken waren oorspronkelijk gebouwd voor de welgestelde Amsterdammer die niet meer in de binnenstad van Amsterdam wilde wonen. Bijzonder aan deze woning is dat de voor- en achterkamer wordt gescheiden door een (dwars)trap. Er zit een bergkast onder deze trap die vanuit de woonkamer gebruikt kan worden. Deze woning is rond 1980 gemoderniseerd en daardoor zijn er veel originele elementen uit het huis verdwenen.

De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen van 2,5 meter lang. Hierdoor is het woonoppervlakte op de begane grond vergroot. Om een moderne uitstraling te geven is over de gehele breedte van de woning in de uitbouw een schuifpui gekomen. Hierdoor wordt de binnen-buiten relatie versterkt. De indeling op de begane grond is ook gewijzigd. De typische voorkamer die gebruikelijk was in de jaren ’30 van de vorige eeuw is zoveel mogelijk in takt gebleven. De bergkast onder de bestaande dwarstrap is behouden gebleven maar deze is iets verkleind waardoor het schuine gedeelte van de de dwarstrap meer wordt benadrukt. De boekenkastwand verbindt de originele voor- en achterkamer waardoor de woning optisch ruimer aanvoelt. De hokkerige keuken met zijkamer zijn verdwenen door een nieuwe staalconstructie die in de woning is ingebracht. De achtergevel en de dragende tussenmuur zijn door deze nieuwe constructie verdwenen waardoor er een nieuwe grote moderne ruimte ontstaan is. Na goed overleg met de constructeur hoefde er geen kolom in de kamer te komen en is er een stalen portaal ingebracht. Dit portaal is visueel weggewerkt door het toepassen van een verlaagd plafond en het opdikken van de muren bij de uitbouw. Deze aftimmeringen zijn een consequent onderdeel van de architectuur geworden. Het dak van de uitbouw heeft een langwerpig daklicht dat samenspeelt met de vorm van de keuken. De nieuwe eigenaar houdt erg van koken, daarom is de open keuken een centrale plek in het huis geworden. De moderne keuken heeft ook twee spoelbakken gekregen en voorzien van moderne apparatuur. De combinatie hoogglans zwart met een betonnen aanrechtblad geeft een eigentijdse uitstraling.

Het bestaande trappenhuis is geheel getransformeerd en heeft een moderne uitstraling gekregen. De huidige balustraden uit de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn gesloten gemaakt en voorzien van stucwerk dat een modernere uitstraling geeft. De badkamer op de eerste verdieping is ook vernieuwd en uitgebreid. In het midden van de badkamer staat een scheidingswand met aan de ene zijde een vrijstaand bad en aan de andere zijde van de wand is een twee-persoons inloopdouche gekomen. Doordat de wand haaks op de ramen is gepositioneerd heeft de badkamer nog veel daglicht. De zolder verdieping is zo ontworpen dat er een open loft van gemaakt is. In deze loft is de de master bedroom met een en-suite open badkamer. Zowel de kasten in de woonkamer als op zolder zijn ook ontworpen en uitgewerkt.

Jaar: 2009-2010.
Team: Maxim Winkelaar, Bob Ronday en Quintin Tonnard.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com