Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Locatie en historie
In deze aantrekkelijke woonwijk gelegen in het noordwesten van de gemeente Amstelveen staat deze middenwoning. De woonwijk is ontwikkeld in de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Deze wijken werden oorspronkelijk gebouwd voor de welgestelde Amsterdammer die niet meer in de binnenstad van Amsterdam wilde wonen. Bijzonder aan deze woning is dat de voor- en achterkamer wordt gescheiden door een (dwars)trap. Deze woning is rond 1980 gemoderniseerd en daardoor zijn er veel originele elementen uit het huis verdwenen.

Ontwerp
Naast een grondige renovatie van de woning is ook er aan de achterzijde een vergunningsvrije uitbouw gebouwd. Om de achtergevel een moderne uitstraling te geven is over de gehele breedte van de uitbouw een schuifpui geplaatst. Hierdoor wordt de binnen-buiten relatie met de tuin versterkt.

De indeling van de woning is bovendien gewijzigd. De typische voorkamer – die gebruikelijk was in de jaren ’30 van de vorige eeuw – is zoveel mogelijk intact gebleven. De bergkast onder de bestaande dwarstrap is behouden, maar deze is iets verkleind waardoor het schuine gedeelte van de dwarstrap meer wordt benadrukt. De boekenkastwand verbindt de oorspronkelijke voor- en achterkamer waardoor de woning optisch ruimer lijkt. De hokkerige keuken met zijkamer zijn verdwenen door het inbrengen van een nieuwe staalconstructie in de woning. De achtergevel en de dragende tussenmuur konden dankzij deze nieuwe constructie worden verwijderd waardoor er een nieuwe grote moderne ruimte is ontstaan. Het dak van de uitbouw heeft een langwerpig daklicht dat samenspeelt met de vorm van de keuken. De nieuwe eigenaar is een semi-professioneel kok, daarom is de open keuken op een centrale plek in het huis geplaatst.

Het bestaande trappenhuis is geheel getransformeerd en heeft een moderne uitstraling gekregen. De bestaande balustraden uit de jaren ’70 van de vorige eeuw zijn gesloten en voorzien van stucwerk wat een modernere uitstraling geeft. De badkamer op de eerste verdieping is vernieuwd en uitgebreid. Deze verdieping bevat bovendien drie slaapkamers. De zolderverdieping is ontworpen als master bedroom met en-suite badkamer in een loft sfeer. Alle kastenwanden en de keuken in het project zijn ook door ons ontworpen.

Jaar: 2009-2010.
Team: Architectencombinatie Maxim Winkelaar, Bob Ronday en constructeur Quintin Tonnard.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com