Huis Amsterdam Oud-Zuid 3

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd woonhuis naar een high end woning in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Locatie en historie
Het woonhuis is gelegen in de Viottastraat in de chique Amsterdamse buurt Oud-Zuid nabij het Vondelpark. De straat is vernoemd naar een Nederlandse art en musicus J.J. Viotta (1814-1859). De woning maakt onderdeel uit van een ensemble bouwblok van woningen dat gebouwd is rond 1920. Het bouwblok bestaat uit beneden en bovenwoningen. De beneden woning bevat drie bouwlagen met tuin en de bovenwoning bevat twee bouwlagen met een dakterras. Het project betreft de benedenwoning waarvan het interieur erg gedateerd was.

Ontwerp
Naast een grondige renovatie van de woning is er een plan gemaakt om een gedeelte van het souterrain bij de bel-etage te betrekken. Er is een nieuwe trappartij met vide gecreëerd vanuit het woongedeelte naar het souterrain toe. Door deze open ruimte komt er veel daglicht in het souterrain en ontstaan er drie verschillende zones in de woning; de zitkamer, het eetgedeelte en een lounge / televisie gedeelte in het souterrain. Door een muurdoorbraak wordt de keuken ook bij de leefruimte betrokken.

De haard in de zitkamer is vernieuwd en bekleed met marmer. De en-suite kast is ontworpen en geplaatst tussen de zitkamer en de eetkamer. Om het trappenhuis meer licht te geven zijn doorgangen verhoogd en stalen deuren met glas geplaatst om naast extra licht ook zichtlijnen te creëren. In het souterrain is een gym en een gastenkamer met badkamer gekomen. Op de verdieping bevindt zich de master bedroom met en-suite badkamer en inloopkast. Daarnaast een extra slaapkamer en badkamer, een kantoorruimte en een atelier. Alle kastenwanden en de keuken in het project zijn ook door ons ontworpen.

Jaar: 2017-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Bouwtechnisch adviesburo Mulders en Luykx Bouwmanagement.
Aannemer: Veldwijk Aannemers.
Fotografie: Anne van Houwelingen.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com