Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Renovatie Woonhuis
Het woonhuis is gelegen in de chique Amsterdamse buurt Oud-Zuid nabij het Vondelpark. Aan het eind van de 19de eeuw was het terrein langs het Vondelpark in de Willemsparkbuurt in handen van de N.V. De bouwonderneming Willemspark. In de bouwonderneming hadden zich een achttal (doopsgezinde) Amsterdammers verenigd, met het doel om te voorkomen dat nog meer rijke Amsterdammers naar de omgeving van Haarlem of het Gooi vertrokken. Door overbevolking, dichte bebouwing en stinkende grachten was de binnenstad niet meer zo populair. Door goede verbindingen met trein en tram werd het buitenwonen aan het einde van de 19de eeuw erg geliefd. De nieuw aan te leggen wijk zou een deftige woonbuurt moeten worden met statige huizen, een eigen park en brede straten. Het huis is gebouwd in 1893. In 1977 is de woning grondig verbouwd en is er een nieuwe fundering en achtergevel gekomen. Sindsdien is het interieur van het huis niet meer veranderd.

Ontwerp
Het plan is tweeledig. Enerzijds werd de voorgevel volledig gerestaureerd, de gevel gereinigd en de originele snijvoegen weer teruggebracht. Anderzijds is het volledige interieur vernieuwd en is er aan de achterzijde een uitbouw geplaatst. Het bestaande woonhuis heeft daardoor een totale woonoppervlakte van 215 m2.

Indeling
In het souterrain is een grote woonkeuken gemaakt met kookeiland en eiken bar. De Bulthaup keuken heeft greeploze, push-pull laden en een hittebestendig keukenblad. In de uitbouw is een vier seizoenenpui geplaatst dat volledig opengezet kan worden. Het souterrain bevat ook een gasten slaapkamer met en suite badkamer.

Op de bel etage zijn de oorspronkelijke voor- en achterkamer weer in ere hersteld. Tussen de voor- en achterkamer hebben wij de ensuite kasten met suite deuren weer teruggebracht. Een bijzonder detail is de originele deur met sierglas uit 1888 van de “en suite”. De andere deur is naar dit model nagemaakt exclusief het sierglas. Alle kasten zijn volledig ontworpen en uitgetekend. Ook de plafonds zijn weer voorzien van ornamenten van uit eind 19e eeuw. De achterkamer heeft een speelse doorkijk naar de hal toe. In de carrara marmeren hal is een zichtlijn gecreëerd naar de tuin.

Op de eerste verdieping is de master bedroom met en suite badkamer en inloopkast. De master bedroom ligt aan de rustige achterzijde van de woning en is akoestisch geïsoleerd door middel van een speciaal vrijhangend geluidsabsorberend plafond. Op deze verdieping zijn nog twee slaapkamers waarvan de kleinere kamer gebruikt wordt als studie.

Jaar: 2014-2015.
Team: Maxim Winkelaar.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Boomsma en Bruinsma.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com