Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren ’30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Renovatie woning met uitbouw
Deze bestaande woning is gelegen in het Brediuskwartier in de gemeente Bussum. De wijk is ontwikkeld in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw, waarbij het stratenpatroon van Karel de Bazel afkomstig was. Dit huis is gelegen in het midden van een bouwblok van drie woningen. Het bouwblokje is gekenmerkt met de architectuurstijl uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Het bouwblokje heeft bakstenen gevels, erker aan de voorgevel en een pannendak met grote dakoverstekken. Doordat dit het middelste huis is, heeft de woning op de begane grond een interne gang van de voorkant naar de achterkant toe. Op deze manier kan men vanaf de voortuin de beging in de achtertuin gebruiken. De indeling van het originele woonhuis bestond uit verschillende kleine kamers. De begane grond bestond uit een voorkamer en achterkamer met glas-in-lood deuren ertussen. Rond 1970 heeft men dit huis al gemoderniseerd en zijn veel karakteristieke elementen uit de jaren ‘30 verdwenen.

Warm modern ontwerp
Er is een nieuw plan gemaakt om de gehele woning te renoveren waarbij een concept is bedacht dat gebaseerd is op ‘door-kijken’. Zodra men de woning betreedt en in de hal staat, kan men horizontaal kijken naar de tuin en door het creëren van een vide op zolder, verticaal kijken tot aan de kapconstructie. Aan de achterzijde van de woning is een uitbouw gekomen waarbij de vroegere doorgang van de voortuin naar de achtertuin gedeeltelijk bij de woning is getrokken. De voorzijde van de gang wordt als fietsberging gebruikt. De voorkamer met glas-in-lood deuren zijn in takt gebleven en de
achterkamer is verbreed waarbij de keuken met bar grenst aan de woonkamer. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers met een badkamer. De overloop heeft een vide naar de zolder met open trap. De zolderverdieping wordt gebruikt als studie en er is een gasten slaapkamer met badkamer. De uitstraling van het interieur is een eclectische mix van originele kenmerken met moderne elementen. Hiervoor gebruiken wij de term ‘warm-modern’.

Jaar: 2007-2008 | 2015.
Team: Maxim Winkelaar, Bob Ronday, Jurgen van Denderen en Quintin Tonnard.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com