Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren ’30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Locatie en historie
Deze woning is gelegen in het chique Brediuskwartier in Bussum. Het Brediuskwartier is ontwikkeld in de jaren twintig en dertig van de 20e eeuw waarbij het stratenpatroon van de bekende architect Karel de Bazel afkomstig was. Het Brediuskwartier wordt genoemd als één van de gaafste en kwalitatief hoogstaande voorbeelden van een complete woonwijk, deels in Amsterdamse School-stijl. De wijk is genoemd naar de Rembrandtkenner Abraham Bredius.

Dit huis is gelegen in het midden van een bouwblok van drie woningen. Het bouwblok is gekenmerkt met typische architectuurstijl uit de jaren ‘30 van de vorige eeuw. Rijke bakstenen gevels met erkers aan de voorgevel en een pannendak met grote dakoverstekken. Het middelste huis heeft op de begane grond een interne gang van de voortuin naar de achtertuin. Op deze manier kan men ook gemakkelijk de berging in de achtertuin gebruiken. De indeling van het originele woonhuis bestond uit verschillende kleine kamers. De begane grond bestond uit een voor- en achterkamer met glas-in-lood deuren ertussen. Rond 1970 heeft men dit huis al gemoderniseerd en zijn veel karakteristieke elementen uit de jaren ‘30 verdwenen.

Ontwerp
Er is een nieuw ontwerpplan gemaakt om de hele woning te renoveren en moderniseren. Wij hebben een concept bedacht dat gebaseerd is op zichtlijnen. Zodra men de woning betreedt en in de hal staat, kan men horizontaal kijken naar de tuin en door het creëren van een vide op zolder, verticaal omhoog kijken tot aan de kapconstructie. Dit is bijna 10 meter hoog! Aan de achterzijde van de woning is een uitbouw gekomen waarbij de vroegere doorgang van de voortuin naar de achtertuin gedeeltelijk bij de woning is getrokken. De voorzijde van de oorspronkelijke gang wordt als fietsberging gebruikt. De voorkamer met glas-in-lood deuren is intact gebleven. De achterkamer is verbreed waarbij de keuken met bar grenst aan de woonkamer. Mooie stalen deuren maken de verschillende ruimten extra licht.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers met een badkamer. De overloop heeft een vide naar de zolder, waarbij we een open trapconstructie hebben gemaakt. De zolderverdieping wordt gebruikt als studie en er is een gastenkamer met badkamer. De uitstraling van het interieur is een eclectische mix van originele kenmerken met moderne elementen. Hiervoor gebruiken wij de term ‘warm-modern’.

Jaar: 2007-2008 | 2015.
Team: Architectencombinatie Maxim Winkelaar, Bob Ronday, bouwmanager Jurgen van Denderen en constructeur Quintin Tonnard.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com