Huis IJsselstein

Interieurontwerp voor een twee-onder-een-kapwoning met een split-level woonkamer. Naast de indeling zijn ook de keuken en badkamers ontworpen.

Het woonhuis ligt aan een rustig landelijk weggetje gelegen aan de Hollandse IJssel aan de rand van IJsselstein. De woning is ontworpen en gebouwd in het begin van de jaren ’90 van de vorige eeuw door het bekende architectenduo Albers en Van Huut. De architecten waren vooral bekend om hun antroposofische en organische architectuur. Deze antroposofische stijl, met schuine kanten en wanden is dan ook kenmerkend voor de bouw van deze woning. Deze stijl komt met name voor bij de gevels, het interieur van de woning is echter gedateerd.

Er is een plan gemaakt om de split-level ruimtes beter met elkaar te verbinden zodat er een eenheid ontstaat in het woongedeelte. De keuken heeft een andere plek in het huis gekregen en is geheel op maat ontworpen. Er is ingeklemd gehard glas toegepast als scheiding tussen keuken en woonkamer. Er zijn spannende zichtlijnen gecreëerd van de hal naar de woonkamer en van de keuken naar de voorkamer. Een kleiner raampje is toegepast vanuit de hal om binnen te ‘gluren’ naar de woonkamer en er is een groter raam toegepast om vanuit de woonkamer naar de hal te kijken. Er is een gietvloer toegepast in combinatie met een licht eiken vloer.

Op de verdieping is de indeling gewijzigd. De master bedroom heft een en suite badkamer en inloopkast erbij gekregen. De badkamer is geheel ontworpen met zitbankje. De tweede badkamer is ook vernieuwd en er zijn speelse kamers gemaakt voor de kinderen.

Jaar: 2015-2016.
Team: Maxim Winkelaar.
Aannemer: A.Schouten
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com