Loft in herenhuis

In een monumentaal grachtenpand is een ontwerp en renovatieplan gemaakt voor een loft appartement met riant dakterras.

In een monumentaal grachtenpand gelegen aan de Prins Hendrikkade te Amsterdam heeft Maxim Winkelaar Architects een ontwerp met renovatieplan gemaakt voor een loft appartement. De woning is gelegen op de eerste verdieping en heeft aan de achterzijde een dakterras van 30 m2 groot. De woning heeft een vrije hoogte van meer dan vijf meter. De bestaande indeling worden geoptimaliseerd en het appartement gemoderniseerd.

De aanwezige historische elementen zoals de haarden en paneeldeuren blijven gehandhaafd. De nieuw toegevoegde elementen zijn modern zodat er een subtiel contrast ontstaat. Aan de achterzijde van de woning is een royale woonkeuken grenzend aan het dakterras. De keuken is een u-vorm met aan de raamzijde een bar. De voorzijde is de televisie ruimte en bibliotheek. Op de entresol zijn twee slaapkamers en een badkamer. Er zijn stalen deuren met glas aangebracht om de woning transparant te houden, hierdoor ontstaan zichtlijnen. De entresol slaapkamer grenzend aan de televisieruimte heeft drie raamvensters gekregen die van elkaar verspringen. Deze drie vensters geven de slaapkamer voldoende daglicht maar behouden de privacy in de kamer. De grote en posities van de vensters zijn gebaseerd op zichtlijnen. Als men binnenkomt kijkt men door het kleinere raam naar het IJ, de middelste venster zit lager en geeft een zichtlijn naar de woonkamer toe. Het raam rechts geeft een zichtlijn naar de straat toe, voor als men bij de kledingkast staat.

Jaar: 2015-2016.
Team: Maxim Winkelaar.
Verwachte oplevering medio 2016.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder


Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder


Villa Langeraar

Voor een bestaande villa gelegen op een ruime perceel grenzend aan de Langeraarse plassen hebben wij een compleet renovatie ontwerp gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com