Penthouse Amsterdam

Luxe verbouwing van een penthouse gelegen in het centrum van Amsterdam aan de grachtengordel nabij het Rembrandtplein.

Appartement aan de gracht
Het appartement is gelegen in het centrum van Amsterdam aan de grachtengordel nabij het Rembrandtplein. Voorheen was er een kantoorruimte in gevestigd dat volledig getransformeerd is tot een luxe penthouse appartement.

Om de woning de maximale aantal vierkante meter oppervlak te geven hebben we de zoldervloer 20 cm laten zakken. Er is een totaal nieuwe staalconstructie geplaatst en de kap is volledig vernieuwd. Het appartement is 110 m2 groot en bevat drie slaapkamers. Een groot daktteras van 35 m2 is grenzend aan de keuken. In de hoge kastenwand van de keuken is een privé lift weggewerkt.

De achtergevel is vernieuwd naar een zwarte aluminium vliesgevel dat loopt van vloer tot plafond waardoor er panoramisch uitzicht is op de stad Amsterdam. In het midden van de woning is een vide gemaakt met een open eiken trap. Alle onderdelen in de woning zijn maatwerk en door ons ontworpen.

Jaar: 2015-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Brouwer & Kok constructeurs.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn., Van Essen Interieurs & Keukens, SD Interieurbouw.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Grachtenpand Amsterdam 1

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com