Renovatie Leidsestraat

Renovatie van een grachtenpand met funderingsherstel op de Leidsestraat. Ook is een dakopbouw ontworpen om een extra appartement te realiseren.

Leidsestraat te Amsterdam
Het gebouw staat in een druk winkelgebied gelegen in de Leidsestraat in het centrum van Amsterdam. De woning heeft een zeer beschermde monumentale status. In de 18e eeuw waren het twee individuele gebouwen. In het begin van de 20ste eeuw zijn de begane grond en de eerste verdieping herontworpen in een art nouveau stijl. Art nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was, voornamelijk als reactie op het vorm vervagende impressionisme. De begane grond is toen ook samengevoegd tot een grote winkelruimte. De verdiepingen erboven betreffen appartementen. In de jaren ’80 van de vorige eeuw is de onderpui verdwenen om de winkelopening te vergroten. Links en rechts zijn twee deuren voor de toegang tot boven liggende appartementen.

Nieuw plan
In het nieuwe plan wordt funderingsherstel uitgevoerd. Het souterrain wordt uitgediept om de opslag van de winkelruimte te vergroten. De gevelpui hebben wij herontworpen met karakteristieken van de art nouveaustijl. De twee deuren aan de zijkant dienen als toegang voor de appartementen erboven. Om samenhang te krijgen met de gevelarchitectuur van de eerste verdieping is er in het midden een etalage geplaatst. Brede toegangsdeuren tot de winkelruimte kunnen helemaal worden opengezet. Op het gebouw komt ook een dakopbouw in klassieke stijl ontworpen. Door de dakopbouw kan een extra appartement gerealiseerd kan worden. Er komen totaal 3 ruime appartementen en een separate kantoorruimte.

Jaar: 2015-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Duyts Bouwconstructies.
Aannemer: Mouton Bouw.

Gerelateerde Projecten
Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder

Renovatie Leidsestraat

Renovatie van een grachtenpand met funderingsherstel op de Leidsestraat. Ook is een dakopbouw ontworpen om een extra appartement te realiseren.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com