Renovatie Leidsestraat

Renovatie van een grachtenpand met funderingsherstel op de Leidsestraat. Ook is een dakopbouw ontworpen om een extra appartement te realiseren.

Leidsestraat te Amsterdam
Het gebouw staat in een druk winkelgebied gelegen in de Leidsestraat in het centrum van Amsterdam. De woning heeft een zeer beschermde monumentale status. In de 18e eeuw waren het twee individuele gebouwen. In het begin van de 20ste eeuw zijn de begane grond en de eerste verdieping herontworpen in een art nouveau stijl. Art nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was, voornamelijk als reactie op het vorm vervagende impressionisme. De begane grond is toen ook samengevoegd tot een grote winkelruimte. De verdiepingen erboven betreffen appartementen. In de jaren ’80 van de vorige eeuw is de onderpui verdwenen om de winkelopening te vergroten. Links en rechts zijn twee deuren voor de toegang tot boven liggende appartementen.

Nieuw plan
In het nieuwe plan wordt funderingsherstel uitgevoerd. Het souterrain wordt uitgediept om de opslag van de winkelruimte te vergroten. De gevelpui hebben wij herontworpen met karakteristieken van de art nouveaustijl. De twee deuren aan de zijkant dienen als toegang voor de appartementen erboven. Om samenhang te krijgen met de gevelarchitectuur van de eerste verdieping is er in het midden een etalage geplaatst. Brede toegangsdeuren tot de winkelruimte kunnen helemaal worden opengezet. Op het gebouw komt ook een dakopbouw in klassieke stijl ontworpen. Door de dakopbouw kan een extra appartement gerealiseerd kan worden. Er komen totaal 3 ruime appartementen en een separate kantoorruimte.

Jaar: 2015-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Duyts Bouwconstructies.
Aannemer: Mouton Bouw.
Verwachte oplevering begin 2017.

Gerelateerde Projecten
Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder

Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder


Grachtenhuis Amsterdam 4

Voor een ruim appartement aan de Prinsengracht in Amsterdam is een renovatieplan met high end interieurontwerp gemaakt.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Aruba

Op een nieuwbouwkavel in Palm Beach (Noord) Aruba is een ontwerp gemaakt voor een modern vrijstaand woonhuis gelegen nabij het strand.

Lees verder


Villa Vinkeveen

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Gymlokaal tot loft

In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam wordt een gymlokaal getransformeerd tot een spectaculair loft appartement.

Lees verder

Woning Vondelpark

Grondige renovatie van een ruim appartement gelegen aan de Vossiusstraat te Amsterdam. De woning is volledig ontworpen en wordt high end afgewerkt.

Lees verder


Herbestemming Bakkerij Muiderberg

Herbestemming van oude bakkerij naar Medisch Centrum en drie luxe appartementen in het centrum van Muiderberg.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com