Renovatie Leidsestraat

Renovatie van een grachtenpand met funderingsherstel op de Leidsestraat. Ook is een dakopbouw ontworpen om een extra appartement te realiseren.

Leidsestraat te Amsterdam
Het gebouw staat in een druk winkelgebied gelegen in de Leidsestraat in het centrum van Amsterdam. De woning heeft een zeer beschermde monumentale status. In de 18e eeuw waren het twee individuele gebouwen. In het begin van de 20ste eeuw zijn de begane grond en de eerste verdieping herontworpen in een art nouveau stijl. Art nouveau is een kunststroming die tussen 1890 en 1914 op verschillende plaatsen in Europa populair was, voornamelijk als reactie op het vorm vervagende impressionisme. De begane grond is toen ook samengevoegd tot een grote winkelruimte. De verdiepingen erboven betreffen appartementen. In de jaren ’80 van de vorige eeuw is de onderpui verdwenen om de winkelopening te vergroten. Links en rechts zijn twee deuren voor de toegang tot boven liggende appartementen.

Nieuw plan
In het nieuwe plan wordt funderingsherstel uitgevoerd. Het souterrain wordt uitgediept om de opslag van de winkelruimte te vergroten. De gevelpui hebben wij herontworpen met karakteristieken van de art nouveaustijl. De twee deuren aan de zijkant dienen als toegang voor de appartementen erboven. Om samenhang te krijgen met de gevelarchitectuur van de eerste verdieping is er in het midden een etalage geplaatst. Brede toegangsdeuren tot de winkelruimte kunnen helemaal worden opengezet. Op het gebouw komt ook een dakopbouw in klassieke stijl ontworpen. Door de dakopbouw kan een extra appartement gerealiseerd kan worden. Er komen totaal 3 ruime appartementen en een separate kantoorruimte.

Jaar: 2015-2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Duyts Bouwconstructies.
Aannemer: Mouton Bouw.

Gerelateerde Projecten
Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder

Loft Amsterdam

Voormalige opslagloods dat getransformeerd is tot luxe appartement gelegen aan de grachtengordel in het centrum van Amsterdam.

Lees verder


Penthouse Amsterdam

Luxe verbouwing van een penthouse gelegen in het centrum van Amsterdam aan de grachtengordel nabij het Rembrandtplein.

Lees verder

Gymlokaal tot loft

In een oude basisschool in het centrum van Amsterdam is een gymlokaal getransformeerd tot een groot urban loft appartement.

Lees verder

Woning Vondelpark

Grondige renovatie van een ruim appartement gelegen aan de Vossiusstraat te Amsterdam. De woning is volledig ontworpen en wordt high end afgewerkt.

Lees verder


Herbestemming Bakkerij Muiderberg

Herbestemming van oude bakkerij naar bedrijfsruimte en drie luxe appartementen in het centrum van Muiderberg.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Pakhuiswoning Amsterdam

Een oud historisch pakhuis gedateerd 1720 gelegen in het centrum van Amsterdam is grondig gerenoveerd. De balklagen en kapconstructie zijn hersteld.

Lees verder


Renovatie Leidsestraat

Renovatie van een grachtenpand met funderingsherstel op de Leidsestraat. Ook is een dakopbouw ontworpen om een extra appartement te realiseren.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com