Renovatie watertoren

Grondige renovatie en restauratie van de watertoren in Bergen op Zoom. De watertoren heeft een woonhuis als bestemming gekregen.

Renovatie watertoren
Deze watertoren is gebouwd in 1899. De watertoren heeft een hoogte van 33,4 meter en een waterreservoir van 290 m³. Toen de toren in 1984 werd gesloten kon deze de stad nog maar tien minuten van water voorzien. Het duurde bijna 20 jaar voordat de toren een nieuwe bestemming kreeg. In 1995 werd het te koop aangeboden. Acht jaar hierna toonde de huidige eigenaar interesse en werd de toren gekocht. De toren zal worden verbouwd tot een woonhuis van zes verdiepingen. Voor de watertoren in Bergen op Zoom zijn alle vergunningen geregeld door Maxim Winkelaar en wordt er aanvullend advies gegeven voor de verdere restauratie van de watertoren.

Jaar: 2011-2013.
Team: Maxim Winkelaar, Kasper Gort en Marius Dielemans.
Aannemer: Aannemersbedrijf Cauwenborgh te Bergen op Zoom

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder


Villa Langeraar

Voor een bestaande villa gelegen op een ruime perceel grenzend aan de Langeraarse plassen hebben wij een compleet renovatie ontwerp gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com