Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Historie
Het gebouw is door bekende architect W. Hamer (1841-1913) ontworpen en gebouwd als kantoorpand in 1892. Het gebouw valt onder de zogenaamde bouwstijl ‘Oud Hollands grachtenpand’ (een neo-renaissance stijl). Door de schaalgrote van het gebouw wordt het pand gezien als een ‘blow up’ grachtenpand. De gevel kenmerkt zich door een helderrode strengperssteen en een groot en hoog opgetrokken klokgevel. Aan de achterzijde van het gebouw is in de jaren ’30 van de vorige eeuw een uitbreiding gekomen ten behoeve van het keuren van tabak. De uitbouw heeft een industriële zaagdak constructie waardoor er veel daglicht in de ruimte komt. In de jaren ’70 is het gebouw in andere handen gekomen en grondig verbouwd tot kantoor. In deze verbouwing is onder andere de originele achtergevel gesloopt en stalen puien met veel glas voor in de plaats gekomen.

Architect W. Hamer
Architect Willem Hamer volgde in de voetsporen van zijn grootvader Willem Hamer sr. (1773-1858) en vader Pieter Johannes Hamer (1812-1887) die ook beide architect waren. Samen met zijn vader ontwierp hij het Vondelparkpaviljoen en werd in 1881 geopend. Ook ontwierp hij het Hotel de l’Europe in Amsterdam in neo-renaissancestijl. Dit hotel werd in 1896 geopend.

Transformatie en renovatieplan
He gebouw is getransformeerd van kantoorruime naar vijf luxe appartementen. De plint van de voorgevel is aangepast en aan de achterzijde van het gebouw is een dakopbouw gerealiseerd, met drie balkons en een ruim dakterras. De gehele achtergevel is vervangen door een nieuwe zwarte geïsoleerde aluminium vliesgevel. Deze nieuwe gevel heeft een mooi contrast tussen de oude en nieuwe architectuur. De kap is volledig geïsoleerd en er zijn geïsoleerde voorzetwanden geplaatst zodat de appartementen hoge energie labels hebben.

In bestaande trapgat is een nieuwe trap met lift geplaatst. Het penthouse appartement heeft een privé toegang van de lift. Het begane grond appartement is het grootste en telt 3 slaapkamers, twee badkamers en inloopkasten. De appartementen op de eerste, tweede en derde verdieping hebben elk twee slaapkamers en twee badkamers. Het penthouse appartement telt drie slaapkamers en een badkamer. Alle kastenwanden en keukens in het project zijn ook volledig ontworpen.

Jaar: 2016-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Brouwer & Kok Constructeurs.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Anne van Houwelingen en Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com