Vijf appartementen Amsterdam

Renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Historie
Het gebouw is door bekende architect W. Hamer (1841-1913) ontworpen en gebouwd als kantoorpand in 1892. Het gebouw valt onder de zogenaamde bouwstijl ‘Oud Hollands grachtenpand’ (een neo-renaissance stijl). Door de schaalgrote van het gebouw wordt het pand gezien als een ‘blow up’ grachtenpand. De gevel kenmerkt zich door een helderrode strengperssteen en een groot en hoog opgetrokken klokgevel. Aan de achterzijde van het gebouw is in de jaren ’30 van de vorige eeuw een uitbreiding gekomen ten behoeve van het keuren van tabak. De uitbouw heeft een industriële zaagdak constructie waardoor er veel daglicht in de ruimte komt.

Architect W. Hamer
Architect Willem Hamer volgde in de voetsporen van zijn grootvader Willem Hamer sr. (1773-1858) en vader Pieter Johannes Hamer (1812-1887) die ook beide architect waren. Samen met zijn vader ontwierp hij het Vondelparkpaviljoen en werd in 1881 geopend. Ook ontwierp hij het Hotel de l’Europe in Amsterdam in neo-renaissancestijl. Dit hotel werd in 1896 geopend.

Nieuw plan
Het gebouw wordt volledig gerenoveerd. Aan de achterzijde van het gebouw komt een dakopbouw en er worden balkons toegevoegd ten behoeve van de appartementen. De achtergevel dateert uit de jaren ’70 van de vorige eeuw toen het gebouw nog een kantoorfunctie had. De volledige achtergevel wordt nu vervangen door nieuwe puien. Het ontwerp heeft een mooi contrast tussen de oude en nieuwe architectuur. Het interieur wordt ook volledig ontworpen. De appartementen worden high end afgewerkt. Alle woningen krijgen twee slaapkamers en twee badkamers. Er komt een nieuw trappenhuis met lift in het het gebouw.

Verwachte oplevering medio 2017.
Team: Maxim Winkelaar Architects en Brouwer & Kok Constructeurs.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com