Villa Abcoude

Deze vrijstaande villa is ontworpen op een vrije kavel van de nieuwbouwlocatie Land van Winkel.

Nieuwbouw villa
Deze vrijstaande villa is ontworpen op een vrije kavel van de nieuwbouwlocatie Land van Winkel. Land van Winkel ligt twee minuten rijden van het dorpscentrum van Abcoude en 10 minuten vanaf Amsterdam. Land van Winkel dankt zijn naam aan het riviertje Winkel. Dit riviertje loopt ten zuiden van Abcoude door het groene polderlandschap en verbindt het riviertje Waver met Angstel. Een oer-Hollands en groen weide- en waterlandschap met zijn sloten en dijken. Deze plek kent een rijke historie en heeft vele bijzondere boerderijen.

De woning is gebaseerd op een moderne schuurwoning. De gevel bestaat, net als een oude schuur, uit houten geveldelen met wisselende afmetingen. Het hout dat wordt toegepast is verduurzaamd en nagenoeg onderhoudsvrij. De kap is van riet. De entree van de woning hebben wij aan de zijkant geplaatst, dor de entree meer te accentueren hebben wij een zogenaamde ‘vijfde gevel’ geïntroduceerd. Deze vijfde gevel breekt de lange schuur op en geeft het een monumentaal karakter.

Interieurplan
De woning bestaat uit twee bouwlagen. Op de begane grond is naast de entree een grote woonkeuken, een aparte zitkamer met haard en een aparte studiekamer. De studiekamer is multifunctioneel, deze kan ook als extra gastenkamer worden gebruikt, of zelfs in de toekomst als hoofdslaapkamer. Hiermee is de woning levensloopbestendig. Er is een ook aparte wijnkamer gemaakt die volledig geklimatiseerd is. In de woonkeuken is een grote vide van ongeveer 6,5 meter hoog. Grenzend aan de woonkeuken is een veranda over de gehele breedte gemaakt. Op de verdieping zijn vier slaapkamers, twee badkamers. De main bedroom heeft een ensuite inloopkast en badkamer.

Duurzame aspecten
Het huis is passief ontworpen en functioneel ingedeeld op de oriëntatie van de zon. Aan de achterzijde zijn houten lamellen toegepast die voor de gehele glazen kopgevel geplaatst zijn. In de zomer, als de zon hoog staat, houden de lamellen de warmte tegen. In de winter, als de zon laag staat, schijnt de zon door de lamellen in de woonkeuken en slaapkamer. Tevens is de woning is voorzien van warmtepomp installatie.

Verwachte oplevering eind 2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com