Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Moderne nieuwbouw villa
De wens van deze opdrachtgever was een strakke, witte, moderne, minimalistische nieuwbouw villa in combinatie met kantoorruimte. De opdrachtgever had een stuk grond gekocht in Bemmel waar vervolgens de bestemming is gewijzigd naar bouwgrond. Het kavel ligt langs een provinciale weg aan de rand van het dorp Bemmel. De woning staat enerzijds aan een nieuwe jaren ’30 wijk en anderzijds in het agrarische landschap met wit geschilderde boerderijen. Deze kenmerken uit de omgeving zijn meegenomen in het ontwerp en vertaald naar een modern gebouw.

Ontwerp als sculptuur
Naast dat het ontwerp aansluit bij de wensen van de klant wilden ze graag alle primaire woonfuncties op de begane grond hebben. De begane grond vloer bestaat uit twee rechthoekige volumes waarvan een volume 90 graden gedraaid is. Deze twee volumes staan iets van elkaar af wat de entree van het gebouw is en tevens een doorkijk vormt naar de tuin. In het gedraaide rechthoekige volume is de garage, bijkeuken, master bedroom en en-suite wellness badkamer geplaatst en in het andere volume is de keuken, eetgedeelte, woonkamer, tv-hoek en veranda gekomen. De grote veranda met glazen dak aan de achterzijde van de woning versterkt de binnen-buiten-relatie en vormt het hart van het huis. De entree heeft een vide naar de eerste verdieping. Op deze verdieping is een groot kantoor met twee slaapkamers en badkamer gevestigd. Aansluitend aan elke ruimte is een dakterras. De eerste verdieping is een rechthoekige volume dat op de andere twee volumes van de begane grond staat, hierdoor wordt het gebouw een monoliet geheel en wordt de woning gezien als een sculptuur in het landschap. De woning heeft ook grote raampartijen gekregen zodat het mooie landschap zoveel mogelijk naar binnen wordt gehaald.

Keuken en wellness badkamer
Het interieur is ook ontworpen. De keuken is in een hoogglans witte en moderne uitstraling uitgevoerd, dit vormt het verband met de uitstraling van de woning. Het keukeneiland heeft een bar gekregen en de keuken is voorzien van de modernste keukenapparatuur. Bij de master bedroom is een en-suite spa wellness badkamer ontworpen. Deze badkamer bevat een twee persoons jacuzzi, voetenbad, sauna, stoomcabine en inloopdouche. Het plafond bevat een sterrenhemel verlichting.

Duurzame techniek
De plattegrond/indeling van de woning is zo ontworpen dat er maximaal gebruik van passieve zonne-energie gemaakt wordt. Het huis is zeer goed geïsoleerd en er is een warmtepomp met warmte-terug-winningssysteem toegepast. Het platte dak is voldoende gedimensioneerd dat er in de toekomst nog zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Naast de woning is een natuurlijke zwemvijver met helofytenfilter systeem geplaatst. Deze speciale filter zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water optimaal blijft zonder toepassingen van elektriciteit en giftige stoffen.

Jaar: 2007-2010.
Team: Maxim Winkelaar en Bob Ronday.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com