Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Locatie
Het perceel ligt langs een provinciale weg aan de rand van het dorp Bemmel in Gelderland. De kavel ligt enerzijds aan een nieuwe jaren ’30 wijk en anderzijds in het agrarische landschap met wit geschilderde boerderijen. Wij hebben de bestemming van het perceel veranderd van landbouwbestemming naar een bouwkavel.

Concept
De wens van deze opdrachtgever was een strakke, witte, moderne, minimalistische nieuwbouw villa in combinatie met kantoorruimte aan huis, Daarnaast was de wens dat alle primaire woonfuncties op de begane grond gesitueerd moest worden om de woning levensloopbestendig te maken.

De begane grond bestaat uit twee rechthoekige volumes waarvan één volume 90 graden gedraaid is ten opzicht van het andere volume. Deze twee volumes zijn van elkaar af geplaatst en verbonden met een glazen pui. Deze glazen pui vormt de entree van de woning en biedt tegelijkertijd een doorkijk naar de achtertuin. De eerste verdieping is een rechthoekige volume dat op de andere twee volumes van de begane grond is geplaatst. Door deze stapeling van volumes wordt het gebouw een monoliet geheel en wordt de woning gezien als een witte sculptuur in het landschap. De woning heeft grote raampartijen gekregen zodat het mooie landschap zoveel mogelijk naar binnen wordt gehaald.

Interieur
Op de begane grond zijn alle primaire woonfuncties gesitueerd en bevat naast de woonkamer en keuken ook de master bedroom met en-suite wellness badkamer en inloopkasten. De achterzijde van de villa heeft een besloten veranda van maar liefst 10 meter breed, wat het hart vormt van de woning. Het glazen dak van de veranda zorgt voor veel daglicht in de woonkamer en keuken én het versterkt de binnen-buiten-relatie. Op de verdieping is een groot kantoor met twee slaapkamers en badkamer gemaakt. Vanuit elke verblijfsruimte kan men naar buiten of is er aansluitend een dakterras.

Duurzame aspecten
De plattegrond/indeling van de woning is zo ontworpen dat er maximaal gebruik van passieve zonne-energie gemaakt wordt. Het huis is zeer hoogwaardig geïsoleerd en er is een warmtepomp met warmte-terug-winningssysteem toegepast in combinatie met zonnepanelen. Naast de woning is een natuurlijke zwemvijver met helofytenfilter systeem geplaatst. Deze speciale filter zorgt ervoor dat de kwaliteit van het water optimaal blijft zonder toepassingen van elektriciteit en giftige stoffen.

Jaar: 2007-2010.
Team: Architectencombinatie Maxim Winkelaar, Bob Ronday en JVZ constructeurs.
Fotografie: Chiel de Nooyer.
Awards: Wereldwijd gepubliceerd waaronder in “Reactivate: Vernieuwers Nederlandse van de Architectuur”.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com