Villa Kortenhoef 1

Gelegen op een prachtig perceel grenzend aan een natuurgebied en water wordt deze nieuwe vrijstaande woonhuis gerealiseerd.

Locatie
Gelegen op een werkelijk prachtig perceel in Kortenhoef, grenzend aan een natuurgebied en water, wordt dit nieuwe vrijstaande woonhuis gerealiseerd. Kortenhoef is een dorp in de gemeente Wijdemeren in de Nederlandse provincie Noord-Holland en ligt net buiten de regio Het Gooi. Op het perceel staat een bestaand woonhuis dat wordt gesloopt. Wij hebben een nieuw plan gemaakt voor een nieuwbouw woning met een landelijk moderne uitstraling.

Concept
Vanuit het bestemmingsplan is het op dit ruimte perceel van meer dan 5000 m2 mogelijk om een groter volume te plaatsen dan de bestaande bebouwing. Wij hebben het ontwerp gemaakt waarbij wij de maximale hoeveelheid bebouwbare oppervlakte gebruiken. Het langwerpige volume hebben wij benadrukt door de kap aan de voorzijde en achterzijde uit te laten steken. Om maximale ruimte op de eerste verdieping te krijgen hebben we de lange kap voorzien van twee dwarskappen. De woning heeft aan de achterzijde een aanbouw gekregen met een geheel glazen zijgevel. De gevels worden in een langgerekte betonsteen uitgevoerd in combinatie met aluminium kozijnen en een rieten kap.

Interieur
De villa bestaat uit een hoofdvolume en een bijgebouw dat samen bijna 1100 m3 is. De woning krijgt vier slaapkamers, 3 badkamers, bioscoopkamer en gym. Aan de voorzijde is een kantoorruimte en er wordt ook een buitenzwembad gerealiseerd. Daarnaast wordt de woning onderkelderd.

Duurzame aspecten
De woning wordt van driedubbel isolatieglas HR+++ voorzien met zonwering. Er wordt tevens een warmtepomp installatie en gebalanceerde ventilatie met WTW (warmte-terug-winning) systeem toegepast. Op het hoge dak komen zonnecollectoren.

Jaar: 2018-2019.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Van Riezen & Partners, KlimaatRaad en Bouwpartners Engineering.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com