Villa Langeraar

Voor een bestaande villa gelegen op een ruime perceel grenzend aan de Langeraarse plassen hebben wij een compleet renovatie ontwerp gemaakt.

Renovatie woonhuis
Voor een bestaande villa op een ruim perceel grenzend aan de Langeraarse plassen hebben wij een compleet renovatieplan gemaakt en het interieur ontworpen. De woning is gebouwd in de jaren ’90 van de vorige eeuw en was zeer gedateerd. De achterzijde was reeds een keer uitgebouwd met twee kunststof glazen serres.

Ontwerp
De huidige serres en uitbouw aan de achterkant van het huis zijn verwijderd. De woning heeft aan de achterzijde over de gehele breedte een uitbouw in combinatie met veranda gekregen. De nieuwe uitbouw tezamen met de achtergevel van de garage zijn bekleed met horizontale ´houtlook´ delen en voorzien van grote aluminium raampartijen met schuifdeuren. Door de daklijn van de nieuwe uitbouw en veranda te verbinden ontstaat er een eenheid in de achtergevel. Door de ruime dakoverstek van de nieuwbouw ontstaat er een veranda. Op de uitbouw is ook een daklicht geplaatst. De woonkamer met keuken is een ruime leefruimte van meer dan 80 m2. De zithoek aan de voorzijde heeft een open haard en het zitje bij de raampartij aan de achterzijde heeft een ingebouwde moderne gashaard.

In de hal is een grote vide gemaakt en is een nieuwe eiken trap met een glazen balustrade ontworpen. Een wand is volledig opgetrokken uit drie soorten natuursteen. Een blauw stalen glazen pui met deur accentueert de entree naar de woonkamer. Op de verdieping zijn drie ruime slaapkamers waarvan één slaapkamer toegang heeft tot een ruim balkon. Op de verdieping is ook een badkamer met apart toilet.

Passief en levensbestendig ontwerp
De woning is passief ontworpen. In de zomer als de zon hoog staat houdt het dakoverstek de warmte van de zon tegen. In de winter als de zon laag staat komen de zonnestralen juist binnen in de woning. Ook de functies in de woning spelen in op de draaiing van de zon gedurende de dag. Een van de wensen van de opdrachtgever was om een levensloopbestendig ontwerp te maken. De master bedroom met en-suite badkamer is op de begane grond gerealiseerd. Op de begane grond is ook een studiekamer die in de toekomst ook tot extra slaapkamer kan worden gemaakt. Het interieur is zo ontworpen dat ook in de toekomst, als men slechter ter been zou zijn, het nog steeds een goed toegankelijke woning is.

Jaar: 2014-2015.
Team: Maxim Winkelaar.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com