Villa Muiderberg

Grondige renovatie van een jaren ’70 woning. Er is een extra verdieping toegevoegd op een bestaande uitbouw en het interieur is ontworpen.

Locatie en historie
In hartje Muiderberg staat een vrijstaande woning gebouwd in de jaren ’70 van de vorige eeuw. Deze jaren ’70 woning moest grondig gerenoveerd worden want er was sinds de bouw geen onderhoud meer aan gepleegd. Vanuit het bestemmingsplan waren er mogelijkheden om een extra verdieping te realiseren op het bestaande bijgebouw. Daardoor is de woning maar liefst vergroot met 80 m2.

Ontwerp
Het bestaande bijgebouw bevat een garage en diverse slaapvertrekken. In het nieuwe plan zijn de slaapvertrekken in de uitbouw van de begane grond naar de verdieping verplaatst zodat er een ruimere woonkamer op de begane grond ontstaat. Om de woonkamer samen te voegen met de bestaande bouw is er een muurdoorbraak gemaakt in de vorm van een venster. Hierdoor ontstaat een zichtlijn waardoor de woning ruimtelijker wordt ervaren. De woonkamer is ingericht als een loft-principe. Deze ruimte bevat een thuis bioscoop, een aparte leesgedeelte en een zithoek met openhaard. Zichtlijnen spelen een grote rol in het interieurontwerp. Er is een vide met daklicht gemaakt in het bestaande trappenhuis. De trapleuningen zijn vervangen voor gesloten wit gestucte balustraden en er is trapverlichting gekomen. In de vide hangt een bollen kroonluchter dat een knipoog maakt naar de jaren ’70. De woning heeft op de begane grond een gietvloer waardoor er een modern uiterlijk ontstaat. De giervloer bevat ook vloerverwarming voor extra comfort. Op de verdieping zijn naast de slaapkamers ook twee badkamers gekomen. Een badkamer voor kinderen en gasten en bij de main-bedroom is een en-suite badkamer. In de main-bedroom staat ook een vrijstaand design bad.

Duurzame techniek
De buitenzijde van de woning is voorzien van vlak pleisterwerk in combinatie met duurzaam houten gevelbekleding zodat er een moderne wit gestucte woning ontstaat. De spouwmuren zijn na-geïsoleerd, het specialistische gevelisolatiebedrijf heeft gaten geboord aan de buitenkant van de gevel. De gaten zijn op ongeveer een meter afstand van elkaar, steeds in het kruispunt van een horizontale en verticale voeg. Via die gaten is het isolatiemateriaal de spouw in geblazen. De gaten zijn daarna weer dichtgestopt en door het pleisterwerk is daar niets meer van te zien. Het houtwerk van de dakopbouw komt rondom terug in het exterieur van de woning zodat er één geheel ontstaat. ModiWood® is gemodificeerd hout. Europees zachthout (afkomstig uit verantwoord beheerde bosplantages) en wordt blootgesteld aan een proces dat enerzijds bestaat uit gecontroleerde verhitting en anderzijds uit afkoeling. Hierdoor verandert de celstructuur van het hout en krijgt het bijzondere eigenschappen vergelijkbaar met die van hardhout. Bij de vervaardiging van ModiWood® wordt uitsluitend water gebruikt en geen enkel soort chemicaliën, dat is vriendelijk voor het milieu. De opbouw is gemaakt van houtskeletbouw, hierdoor kon de bestaande fundering worden gehandhaafd.

Jaar: 2011-2013.
Team: Architectencombinatie Maxim Winkelaar en Bob Ronday.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com