Villa Muiderberg 3

Renovatie van een bestaande villa en het ontwerp van een nieuwbouw woning in een schuurachtige loft stijl.

Renovatie en nieuwbouwvilla
De opdrachtgevers zijn eigenaar geworden van een bestaande vrijstaande woning gelegen op een ruim perceel van 2000 m2. De huidige villa is gebouwd in 1958 en heeft een gedateerd interieur van de jaren ’80. Het blijkt mogelijk te zijn om het perceel te splitsen in twee kavels van ieder 1000 m2 waarbij een extra woonhuis gerealiseerd kan worden. Vanuit de gemeente ligt de eis dat de nieuwe woning een ondergeschikte schuurachtige uitstraling moet krijgen ten opzichte van bestaande woning. In het nieuwe plan wordt de huidige woning geheel gerenoveerd en gemoderniseerd. Er is een ontwerp gemaakt voor de nieuwe woning op het perceel. De opdrachtgevers gaan zelf in de nieuwbouwwoning wonen.

Moderne woonschuur
De nieuwbouw is zo gepositioneerd dat het zich opent naar achterliggende landschap. De voorgevel is sober en heeft de uitstraling van een eenvoudige schuur. Het hoofdvolume bestaat uit gepotdekselde houten delen met een zinken roevendak. De veranda wordt geheel bekleed met gelakt hardhout. Als men de woning betreedt opent zich het huis door zichtlijnen en vergezichten over de weilanden. De woonkamer heeft een loft-achtige inrichting gekregen. De veranda aan de achterkant is een verbindingselement tussen het woonhuis en de garage. Een wens is om de klassieke sportauto’s van de opdrachtgever in de garage te kunnen bezichtigen vanuit de woonkamer, keuken en thuiskantoor. Op de verdieping zijn 3 ruime slaapkamers, twee badkamers en inloopkast.

Duurzame techniek
De plattegrond/indeling van de woning is zo ontworpen dat er maximaal gebruik van passieve zonne-energie gemaakt wordt. Het huis wordt zeer goed geïsoleerd om meer thermische massa te creëren. Het hoofdhuis heeft een zinken roevendak en op het platte dak wordt een sedumdak toegepast. Sedum zijn een soort vetplanten. Plantjes die vocht opnemen in hun bladeren. Die Sedum plantjes zijn zo sterk dat ze tegen langdurige droogte en warmte kunnen. Een Sedumdak verhoogt de levensduur van dakbedekking. Het effect van het zonlicht en de regen wordt weggenomen en de temperatuurschommeling van het dak verkleint. Bij gewone daken zonder Sedumdak kunnen die temperaturen zeer sterk oplopen. Een Sedumdak gaat wel twee tot drie keer langer mee dan de gewone bedekking van de daken.

Jaar: 2014.
Team: Maxim Winkelaar.
Project on hold.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder

Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder


Villa Langeraar

Voor een bestaande villa gelegen op een ruime perceel grenzend aan de Langeraarse plassen hebben wij een compleet renovatie ontwerp gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com