Villa Amsterdam Oud-Zuid 4

Ontwerp voor het maken van een volledig renovatieplan voor een vrijstaande luxe woning in Amsterdam Zuid.

Locatie en historie
Deze vrijstaande villa is gelegen in een mooie groene villawijk nabij de chique Amsterdamse buurt Oud-Zuid, de Zuid-as en het Amsterdamse Bos. De woning is gebouwd in 1975 en destijds ontworpen door architect H.H. Boswijk. De woning is sinds haar bouwtijd onderhouden maar is qua ontwerp zowel exterieur als interieur ongewijzigd gebleven.

Ontwerp
De schil van de woning is volledig geïsoleerd door het toepassen van spouwmuurisolatie, begane grond isolatie en nieuwe dakisolatie. De originele kozijnen met enkelglas zijn vervangen door hoogwaardige aluminium kozijnen met HR++ isolatieglas.

Naast een grondige renovatie van de woning is er een plan gemaakt om de leefruimte op de begane grond te vergroten. Dit is tot stand gekomen door de keuken bij het leefgedeelte te betrekken en twee extra muurdoorbraken te maken naar de originele studiekamers aan de voorzijde van de woning. Hierdoor zijn er mooie zichtlijnen in de woning ontstaan. De originele trappartij is getransformeerd naar een moderne trap, en de overloop hebben wij voorzien van daklichten om het trappenhuis meer daglicht te geven. De indeling op de verdieping is aangepast. De kleine loggia aan de voorzijde is bij een van de slaapkamers getrokken. Deze verdieping heeft drie slaapkamers en twee badkamers. De master bedroom heeft een en-suite badkamer en een op maat gemaakte kastenwand.

Ook is er een volledig gebalanceerd klimaatsysteem toegepast in combinatie met een lucht-water warmtepomp systeem. Op het dak zijn 26 zonnepanelen geplaatst waardoor de woning zeer energiezuinig is.

Jaar: 2017-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects, Bouwtechnisch adviesburo Mulders en GlobalTech.
Aannemer: KHI Bouw.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com