Villa Rotterdam 2

Ontwerp voor een moderne duurzame minimalistische nieuwbouwvilla met een strak lijnenspel in Rotterdam Nesselande.

Moderne nieuwbouw villa
Voor een particuliere opdrachtgever is een nieuwbouwwoning ontworpen dat gesitueerd is op een vrije kavel te Rotterdam Nesselande. De kavel is gelegen in de Waterwijk en zijn per twee geclusterd op een eiland grenzend aan drie zijden aan het water. De kavel is toegankelijk via een gemeenschappelijke brug en een gedeelte gezamenlijk erf. Een van de uitgangspunten is dat de woning duurzame features moet krijgen omdat er geen gasaansluiting wordt aangelegd. Het ontwerp is qua functie indeling en oriëntatie op maat gemaakt op de kavel. In het ontwerp is rekening gehouden met bezonning en hoeveelheid daglichtlichttoetreding, dit in alle jaargetijden en urentijdstippen van de dag.

Ontwerp
De wens van de opdrachtgever is een minimalistische villa met een strak lijnenspel. Het lijnenspel heeft niet alleen een esthetische functie maar ook een praktische ten behoeve van bezonning en passieve koeling in de zomertijd. De carport is als een integraal onderdeel meegenomen in het ontwerp. De entree heeft een vide over twee bouwlagen gekregen waarbij twee grote vensters zijn toegepast om maximaal daglicht binnen te krijgen. Aan de achterzijde van de woning is een glazen hoek gemaakt die gedeeltelijk met schuiframen open te zetten is. De glazen hoek geeft zicht op de tuin en de landelijke achterliggende omgeving.

De plattegrond van de begane grond heeft een L- vormige woonkamer met open keuken. Op de verdieping is de master bedroom met inloopkast en en-suite badkamer. Daarnaast zijn er nog twee ruime slaapkamers met een extra badkamer. Er wordt een lichtgewicht bouwsysteem toegepast van STO. Een product waarbij zeer hoge warmteweerstanden worden behaald. Er wordt een warmtepomp in combinatie met zonnecollectoren toegepast.

Verwachte oplevering 2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects, KlimaatRaad en Van Boxtel Constructeurs Bouwkunde.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com