Villa Rotterdam 2

Ontwerp voor een moderne duurzame minimalistische nieuwbouwvilla met een strak lijnenspel in Rotterdam Nesselande.

Locatie
Voor een particuliere opdrachtgever is een nieuwbouwwoning ontworpen dat gesitueerd is op een vrije kavel te Rotterdam Nesselande. De kavel is gelegen in de Waterwijk en zijn per twee geclusterd op een eiland met drie zijden grenzend aan het water. De kavel is toegankelijk via een gemeenschappelijke brug en een stuk gezamenlijk erf.

Concept
De wens van de opdrachtgever is een minimalistische villa met een strak lijnenspel. Het lijnenspel heeft niet alleen een esthetische functie maar ook een praktische ten behoeve van bezonning en passieve koeling in de zomertijd. De carport is als integraal onderdeel meegenomen in het ontwerp. De entree heeft een vide over twee bouwlagen gekregen waarbij twee grote vensters zijn toegepast om maximaal daglicht binnen te krijgen. Aan de achterzijde van de woning is een glazen hoek gemaakt die gedeeltelijk met schuiframen open te zetten is. De glazen hoek geeft zicht op de tuin en de achterliggende landelijke omgeving.

Interieur
De begane grond heeft een L- vormige woonkamer met open keuken. De entree heeft een vide met moderne trap naar de eerste verdieping. Op de verdieping bevindt zich de master bedroom met inloopkast en en-suite badkamer. Daarnaast zijn er nog twee ruime slaapkamers met een extra badkamer.

Duurzame aspecten
Het ontwerp is qua functie indeling en oriëntatie op maat gemaakt op de kavel. In het ontwerp is rekening gehouden met bezonning en daglichtlichttoetreding, dit in alle jaargetijden en op alle tijdstippen van de dag. Er wordt een lichtgewicht bouwsysteem toegepast van STO. Een product waarbij zeer hoge warmteweerstanden worden behaald. Er wordt een warmtepomp in combinatie met zonnecollectoren toegepast.

Jaar: 2017-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects, KlimaatRaad en Van Boxtel Constructeurs Bouwkunde.
Aannemer: Knaap Bouwbedrijf.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com