Villa Rotterdam 1

Ontwerp voor een levenbestendige, passieve en duurrzame moderne nieuwbouwvilla op een vrije kavel te Zestienhoven in Rotterdam.

Locatie
Voor een particuliere opdrachtgever is een nieuwbouwwoning ontworpen welke gesitueerd is op een vrije kavel te Zestienhoven in Rotterdam. Het ruime perceel grenst aan een park met vrij uitzicht op water en groen. De opdrachtgever heeft duurzaamheid, energieneutraal en levensbestendig bouwen hoog in het vaandel staan. Het ontwerp is qua functie, indeling en oriëntatie op maat gemaakt op de kavel. In het ontwerp is rekening gehouden met bezonning en hoeveelheid daglicht, op alle tijdstippen van de dag in alle jaargetijden.

Concept
Het ontwerp bestaat uit drie volumes en is voortgekomen uit richtlijnen van het bestemmingsplan. Het middelste volume is de hoofdmassa met daaraan een lagere linker- en rechtervleugel. De woning is vanuit het passiefbouw oogpunt ontworpen tezamen met vele zichtlijnen. Zichtlijnen in de woning zelf en zichtlijnen van binnen naar buiten toe. De gevels worden uitgevoerd in vlak pleisterwerk, duurzame houten gevelbekleding en natuursteen. Aan de achterzijde van de woning komt een veranda met glazen dak.

Interieur
Op de begane grond is een inpandige garage, bijkeuken, hal, woonkamer met vide en openhaard en een grote woonkeuken. Tevens is de master bedroom met inloopkast en en-suite badkamer op de begane grond gesitueerd. Op de verdieping is op de mezzanine een werkplek ingericht welke uitzicht heeft via de vide boven de woonkamer. Op de verdieping zijn tevens drie slaapkamers met badkamer. Ook is er ruimte voor een gym en cinema room.

Duurzame aspecten
Het ontwerp is qua functie indeling en oriëntatie op maat gemaakt op de kavel. Er is rekening gehouden met bezonning in alle jaargetijden en uren van de dag. In nauwe samenwerking met KlimaatRaad is de woning geoptimaliseerd tot een passief en vrijwel energieneutrale woning. Zo zijn de dakoverstekken niet alleen esthetisch een mooi architectonisch element maar de exacte lengte is in rekenkundige tabellen berekend ten behoeve van bezonning en passieve koeling in de zomertijd. De raamopeningen die gericht zijn op het noorden zijn zeer beperkt gehouden. De slaapkamers zijn gesitueerd op het noorden of het oosten en de actieve leefruimtes juist op het zuiden en zuidwesten.

Er wordt een lichtgewicht bouwsysteem toegepast van STO. Een product waarbij zeer hoge warmteweerstanden worden behaald. Door dit bouwsysteem wordt energieverbruik tot een minimum beperkt, voorziet het in eigen energie-opwekking en wordt de luchtdichtheid beheerst dat een besparing van verwarmen en koelen oplevert. De woning wordt tevens van driedubbel isolatieglas HR+++ voorzien met zonwering. Naast het passieve bouwsysteem wordt er een warmtepomp installatie en gebalanceerde ventilatie met WTW (warmte-terug-winning) systeem toegepast. Op het hoge dak worden zonnecollectoren geplaatst.

Jaar: 2017-2019.
Team: Maxim Winkelaar Architects, KlimaatRaad en Van Boxtel Constructeurs Bouwkunde.
Aannemer: Knaap Bouwbedrijf.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com