Villa Vinkeveen 2

Ontwerp voor een duurzame villa in een kenmerkende jaren ’30 stijl met hedendaagse moderne elementen. In het hart van de woning is een grote vide.

Nieuwbouw villa
Op een bijzonder hoekperceel omringd door water is deze vrijstaande villa ontworpen in de nieuwe wijk Vinkelveld. De kavel heeft een driehoekig perceel met eigen toegangsbrug. Vanuit het beeldkwaliteitsplan werd de eis door de gemeente opgelegd om een typische jaren ’30 woning te realiseren.

De voorzijde van de woning suggereert een typische jaren ’30 woning, de glazen hoekraam geeft al aan dat deze woning echter een eigentijdse woning is. Het ontwerp heeft de kenmerken van een jaren ’30 woning door dakoverstekken toe te passen een hoog opgetrokken metselwerk met daarboven stucwerk. Tussen het metselwerk en stucwerk komt een natuurstenen band. Een gemetselde schoorsteen met natuurstenen afdekplaat geeft extra karakter aan deze architectuurstijl. De woning is aan de achterzijde zo transparant mogelijk gemaakt door een grote vide te maken over twee bouwlagen. Een grote glaspartij met prachtig uitzicht geeft de woning een moderne uitstraling. Door het dak van de berging door te trekken aan de achterzijde van de woning ontstaat er een veranda e benadrukt de horizontaliteit van de woning terwijl de verticale glaspartij de verdiepingen met elkaar verbindt. De gemetselde schoorsteen heeft een tweeledige functie, een binnen- en buiten openhaard.

Interieurplan
In het interieur zijn twee vides ontstaan. Een geheel open trappenhuis met grote glaspartij geeft een heel licht en ruimtelijk entree. De grote ‘L- vormige’ woonkamer heeft in het midden een vide gekregen waar de eettafel gepositioneerd is. De ene zijde van de vide is de keuken en bijkeuken, de andere zijde is de zitkamer met haard en met aparte tv-hoek. De woning heeft verder 3 slaapkamers, een studie en drie badkamers.

Duurzame aspecten
De woning wordt voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. De dakoverstekken aan de achterzijde van de woning werken als luifel in de zomertijd als de zon hoog staat. De gevels, begane grondvloer en dak worden extra goed geïsoleerd.

Verwachte oplevering midden 2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com