Villa Vinkeveen 2

Ontwerp voor een duurzame villa in een kenmerkende jaren ’30 stijl met hedendaagse moderne elementen. In het hart van de woning is een grote vide.

Locatie
Op een prachtig en bijzonder hoekperceel omringd door water is deze vrijstaande villa ontworpen in de nieuwe woonwijk Vinkeveld te Vinkeveen. De kavel heeft een driehoekig perceel met eigen toegangsbrug. Vanuit de gemeente – op grond van het beeldkwaliteitsplan – werd de eis opgelegd om een typische jaren ’30 woning te realiseren.

Concept
De voorzijde van de woning suggereert een typische jaren ’30 woning met een gecentreerde entree met een luifel, de dakoverstekken en hoog opgetrokken metselwerk met daarboven stucwerk. Het metselwerk is van het stucwerk gescheiden en wordt benadrukt door een natuurstenen band. De grote gemetselde schoorsteen met natuurstenen afdekplaat geeft extra karakter aan deze architectuurstijl. De gemetselde schoorsteen heeft een tweeledige functie, namelijk een binnen- en buiten openhaard. De woning hebben wij eigentijds gemaakt door op subtiele wijze moderne ontwerpelementen toe te voegen, zoals een glazen hoekraam aan de zijgevel en aan de achterzijde over twee woonlagen een glazen gevel waarachter een grote vide verborgen is.

Interieur
De woning heeft twee indrukwekkende vides. De vide bij de entree, waarbij een geheel open trappenhuis met grote glaspartij veel natuurlijk licht binnenlaat. En een vide in het hart van de leefruimte waar de eettafel gepositioneerd is. De grote glazen gevel biedt naast veel licht ook prachtig uitzicht over de landerijen. De woning bevat verder drie slaapkamers, een aparte studie en drie badkamers.

Duurzame aspecten
Naast hoogwaardige isolatie toepassingen wordt de woning voorzien van een warmtepomp in combinatie met zonnepanelen. De dakoverstekken aan de achterzijde van de woning werken als luifel in de zomertijd wanneer de zon hoog staat.

Jaar: 2017-2019.
Team: Maxim Winkelaar Architects, KlimaatRaad en Constructiebureau Van Zijl.
Aannemer: Berger en Zeldenrijk.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com