Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Locatie
Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen stond een vervallen vrijstaande woonhuis. Het bestaande woonhuis dateerde uit de jaren ’30 en was oorspronkelijk gebouwd als vakantiehuis, dat direct grenst aan de Vinkeveense Plassen. De bestaande woning was bouwkundig in een zeer slechte staat en de opdrachtgever wenste een nieuwe woning. Het bestaande woonhuis is gesloopt en wij hebben een plan hebben gemaakt voor het realiseren voor een nieuw te bouwen villa.

Concept
Vanuit het bestemmingsplan was het mogelijk om een groter en hoger volume te plaatsen op dit perceel. Daarnaast was het mogelijk om de woning verder te vergroten door middel van en aanbouw op de begane grond. De extra vierkante meters die op de begane grond extra gebouwd konden worden hebben wij als een L-vormig volume om de hoofdmassa heen gekruld met aan de achterzijde een veranda. De veranda heeft een groot daklicht gekregen om de woonruimte te voorzien van extra zonlicht.

Het perceel heeft een langgerekte vorm en dit hebben wij in het ontwerp benadrukt door de uiteinden van het zadeldak ‘uit te rekken’. Vanuit binnen gezien wijst de kap letterlijk aan twee kanten naar het water toe. Bovendien geeft dit uitgerekte dak een mooie schaduwwerking op het vlakke stucwerk van de voor- en achtergevel.

De plint van de woning is in metselwerk uitgevoerd en de bovenliggende massa in vlak wit stucwerk met hardhouten kozijnen. Het dak is voorzien van donkergrijze leipannen.

Interieur
De woning heeft een spectaculaire entree, waarbij wij een vide hebben ontworpen met een hoogte van meer dan 6,5 meter. Het woongedeelte is zeer royaal met grote woonkeuken en living. Een dubbele doorkijk-haard met aan één zijde glas fungeert als room-divider. De eerste verdieping bestaat uit de master bedroom met en-suite inloopkast en badkamer. Op de verdieping erboven bevinden zich nog twee ruime slaapkamers en een badkamer. De achterzijde van de woning is zoveel mogelijk in glas uitgevoerd om het vrije uitzicht over de Vinkeveense plassen te kunnen ervaren.

Jaar: 2017-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects, KlimaatRaad en Brouwer & Kok Constructeurs.
Aannemer: Bouwbedrijf Leeflang.
Fotografie: Anne van Houwelingen.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenpand Amsterdam 3

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Vier watervilla’s Kortenhoef

Op een geweldige locatie gelegen aan het water de Wijde Blik nabij Loosdrecht worden vier eigentijdse waterwoningen gerealiseerd.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Keizersgracht 75
1015 CE Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com