Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Nieuwbouw villa
Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen staat een vervallen vrijstaand woonhuis. Het perceel grenst direct aan de Vinkeveense Plassen. Het woonhuis wordt gesloopt en wij hebben een plan hebben gemaakt voor het realiseren van een nieuw woonhuis.

Concept
Vanuit het bestemmingsplan is het mogelijk om een groter volume te plaatsen op dit perceel. Daarnaast is het mogelijk om een uitbouw op de begane grond te realiseren. Deze extra vierkante meters op de begane grond worden om de hoofdmassa gekruld en hierdoor is er aan de achterzijde op eenvoudige wijze een veranda ontstaan. De veranda krijgt een groot daklicht en er worden heaters geplaatst. Het nieuw toegevoegde volume ten opzichte van het oorspronkelijke laten we zien door middel van materiaal gebruik. Het vlakke stucwerk in de bovenbouw is het oorspronkelijke volume, het nieuwe volume wordt in metselwerk uitgevoerd en is meteen de ‘plint’ van het gebouw. Het perceel is langgerekt, door de uiteinden van het zadeldak ‘uit te rekken’ wordt de lengte van het perceel benadrukt en geeft bovendien een mooie schaduwwerking op het vlakke stucwerk. Het dak wordt voorzien van donkergrijze leipanen.

Interieurplan
De woning krijgt een spectaculaire entree met een vide van meer dan 6,5 meter hoog. Het woongedeelte is zeer royaal met grote woonkeuken en living. Een dubbele doorkijk haard met aan één zijde glas fungeert als room divider. De eerste verdieping bestaat uit de master bedroom met ensuite inloopkast en badkamer. Op de verdieping erboven bevinden zich nog twee ruime slaapkamers en een badkamer.

Jaar: 2017-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects, KlimaatRaad en Brouwer & Kok Constructeurs.
Aannemer: Bouwbedrijf Leeflang.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder


Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder


Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com