Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Spa wellness interieurontwerp
De kelderruimte van een villa in Zeist is ontworpen tot een luxe thuis wellness met spa, sauna, zwembad en inloopdouche. De kelder van de nog nieuwe villa was een kale betonnen bak met een L-vormige indeling. In de ruimte is een met hout beklede vlonder geplaatst en zijn er wanden mee bekleed. Door het toepassen van het hout levert dit niet alleen een fysieke scheiding op tussen enerzijds het wellness/spa-gedeelte en anderzijds de verkeers- en meer functionele ruimtes, maar waarborgt tegelijkertijd ook het lijnenspel in de ruimte. Het lijnenspel is een eenheid en ruimte door het verbinden van verschillende onderdelen.

De looplijn over de verhoging richting het zwembad, en de lijn langs het ‘houten blok’ zorgen voor rust en ruimtelijkheid in de kelder. Het hout geeft de kelder ook een nautische look. Het toegepaste hout is Afromosia. Afromosia is zeer duurzaam hout, splintert niet en is waterbestendig. Het zwembad bevat een tegenstroom-unit waardoor er prima ‘baantjes’ getrokken kunnen worden. De inloop douche bevat ook een gedeelte met kiezels op de vloer waardoor de voeten worden gemasseerd als men aan het douchen is.

Re-styling interieur
Naast de spa wellness heeft de opdrachtgever ons ook gevraagd de woonkamer te re-stylen en opnieuw in te richten. Er is een op maat gemaakt tv-meubel ontworpen waarbij via de afstandbediening de televisie door middel van een tvlift uit het meubel te voorschijn komt. Ook is de gehele geluidsapparatuur en home cinema set geïntegreerd en netjes weggewerkt in het televisiemeubel met lift.

Jaar: 2008-2009.
Team: Maxim Winkelaar en Bob Ronday.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder

Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 4

Voor een ruim appartement aan de Prinsengracht in Amsterdam is een renovatieplan met high end interieurontwerp gemaakt.

Lees verder


Vijf appartementen Amsterdam

Renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com