Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Spa wellness interieurontwerp
De kelderruimte van een villa in Zeist is ontworpen tot een luxe thuis wellness met spa, sauna, zwembad en inloopdouche. De kelder van de nog nieuwe villa was een kale betonnen bak met een L-vormige indeling. In de ruimte is een met hout beklede vlonder geplaatst en zijn er wanden mee bekleed. Door het toepassen van het hout levert dit niet alleen een fysieke scheiding op tussen enerzijds het wellness/spa-gedeelte en anderzijds de verkeers- en meer functionele ruimtes, maar waarborgt tegelijkertijd ook het lijnenspel in de ruimte. Het lijnenspel is een eenheid en ruimte door het verbinden van verschillende onderdelen.

De looplijn over de verhoging richting het zwembad, en de lijn langs het ‘houten blok’ zorgen voor rust en ruimtelijkheid in de kelder. Het hout geeft de kelder ook een nautische look. Het toegepaste hout is Afromosia. Afromosia is zeer duurzaam hout, splintert niet en is waterbestendig. Het zwembad bevat een tegenstroom-unit waardoor er prima ‘baantjes’ getrokken kunnen worden. De inloop douche bevat ook een gedeelte met kiezels op de vloer waardoor de voeten worden gemasseerd als men aan het douchen is.

Re-styling interieur
Naast de spa wellness heeft de opdrachtgever ons ook gevraagd de woonkamer te re-stylen en opnieuw in te richten. Er is een op maat gemaakt tv-meubel ontworpen waarbij via de afstandbediening de televisie door middel van een tvlift uit het meubel te voorschijn komt. Ook is de gehele geluidsapparatuur en home cinema set geïntegreerd en netjes weggewerkt in het televisiemeubel met lift.

Jaar: 2008-2009.
Team: Maxim Winkelaar en Bob Ronday.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Chiel de Nooyer.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder


Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder


Villa Abcoude

Deze vrijstaande villa is ontworpen op een vrije kavel van de nieuwbouwlocatie Land van Winkel.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com