Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Locatie
Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen. Every day counts is een concept van Esprit. De winkel is gelegen op de Kalverstraat 177 in Amsterdam. Het bestaande gebouw is aan het einde van de 19e eeuw gebouwd en heeft op de begane grond alstijd al een winkelfunctie gehad. De Kalverstraat loopt van noord naar zuid van de Dam tot het Muntplein, parallel aan het Rokin. De straat is ongeveer één kilometer lang en telt ca. 150 winkels. De naam Kalverstraat is ontleend aan een kalvermarkt die hier tot begin 17e eeuw werd gehouden. De naam kwam al in 1393 voor. De winkel van every.day.counts is gesitueerd nabij de Kalvertoren en Muntplein.

Ontwerp
De bestaande winkelruimte bestond uit een begane grond verdieping met de kelder als opslagruimte. In het nieuwe plan hebben we de eerste verdieping aan de winkelruimte toegevoegd waardoor de winkelruimte vergroot is naar ca. 200m2. De kelder wordt nog steeds gebruikt als opslagruimte. De tweede verdieping wordt gebruikt als kantoorruimte. Er is een ontwerp gemaakt voor een nieuwe voorgevelpui waarbij de gevelopening groter is gemaakt. Het ontwerp is een strakke gedetailleerde stalen pui die past bij de uitstraling van de winkel. Bij de entree van de winkel is een grote vide gemaakt. Halverwege de winkel is een nog grotere vide gemaakt ten behoeve van een nieuwe trappartij. De trap is ontworpen en bestaat uit staal en bamboo treden. In het vroegere achterhuis hebben we de eerste verdiepingsvloer volledig verwijderd. Deze vloer was in de jaren ’80 aangebracht. Doordat de vloer verwijderd is ontstaat er een verrassende hoge ruimte. De originele balklaag uit de 19e eeuw van het dak van de eerste verdieping hebben we gehandhaafd. Op deze oude balklaag hebben we een lichtstraat van 6 meter x 2,5 meter geplaatst waardoor het achterhuis natuurlijk daglicht krijgt. Het ontwerp bevat spectaculaire doorkijken waardoor er een zeer transparante straight-forward winkelruimte ontstaat.

De vloeren zijn voorzien van een gietvloer ‘Venetiaans beton’. De pasruimten zijn gemaakt van bamboo. Bamboo is een terugkerend element in het ontwerp. In de pasruimten zijn ook tablets opgenomen met een geavanceerd ict-systeem. Zo kan men foto’s van zichzelf maken met de nieuwe kledingstukken aan en deze rondmailen naar familie, vrienden en bekenden. Ook kan men bijvoorbeeld zien of er andere maten op voorraad zijn etc.

Jaar: 2014.
Team: Maxim Winkelaar, Quintin Tonnard en Piet-Hein Luykx.
Aannemer: Bouwbedrijf Mulckhuyse.
Interieurbouwer: The Set Company.
Fotografie: Maxim Winkelaar Architects en every.day.counts.

Gerelateerde Projecten
Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde zit een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen wordt een nieuw opgetrokken vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder


Cluster Damrak Amsterdam

Een cluster van twee panden aan het Damrak en twee panden aan de Nieuwendijk in Amsterdam wordt grondig gerenoveerd en herbestemd.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder

Hotel Mauritskade Amsterdam

Grote renovatie met herbestemming naar een luxe 4+ sterren hotel met 120 hotelkamers en ondergrondse parkeergarage in Amsterdam.

Lees verder


Winkel Kalverstraat

Voor het kledingmerk every.day.counts is een ontwerp gemaakt om een bestaande winkelruimte volledig te verbouwen en te re-stylen.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Vacatures en stageplekken
Momenteel zijn er geen vacatures of stageplekken meer beschikbaar. Ons team is compleet. We ontvangen dagelijks open sollicitaties en kunnen daarom niet persoonlijk op alle sollicitaties reageren.
Contact
Maxim Winkelaar Architects
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com