Woning Vondelpark

Grondige renovatie van een ruim appartement gelegen aan de Vossiusstraat te Amsterdam. De woning is volledig ontworpen en is high end afgewerkt.

Appartement aan het Vondelpark
Het appartement is gelegen aan de Vossiusstraat dat direct aan het Vondelpark ligt in het chique Amsterdam Oud-Zuid. De woning was zeer gedateerd en is volledig verbouwd.

Historie
De architect van de geschakelde herenhuizen is Izak Gosschalk (Amsterdam, 18 april 1838 – Brussel, 10 oktober 1907). Izak Gosschalk werd geboren in een huis aan de Amsterdamse Nieuwe Herengracht als zoon van een joodse arts. Tussen 1858 en 1862 volgde hij teZürich de opleiding tot bouwkundige aan de Eidgenössisches Polytechnikum. Vermoedelijk heeft hij daar ook colleges gehad van de internationaal bekende architect Gottfried Semper, bekend van onder meer de eerste Semperoper in Dresden. Tussen 1875 en 1887 was Gosschalk gemeenteraadslid in Amsterdam. De herenhuizen, ogend als een stadspaleis, is in eclectische architectuurstijl gebouwd in opdracht van de heer F.H. Wente. De herenhuizen met alle appartementen is geregisreerd als Rijksmonument.

Ontwerp
Het appartement is zeer grondig verbouwd en wordt gebruikt als een pied-à-terre. In het ontwerp hebben wij de gashaard op een centraal punt in het hart van de woning gecentreerd zodat deze zichtbaar is vanaf de woonkamer, eetkamer en keuken. De master bedroom heeft een op maat ontworpen kastenwand en en-suite badkamer. De gehele woning is high end afgewerkt met hoogwaardige materialen en voorzien van moderne technieken. De gehele woning is high end afgewerkt. Naast stalen deuren, getegelde visgraatvloer, en bulthaup keuken hebben wij ook alle meubels maat ontworpen. De woning is voorzien van luxe verlichting, sanitair en een domotica systeem.

Jaar: 2017-2018.
Team: Maxim Winkelaar Architects.
Aannemer: P.A. van Miltenburg & Zn.
Fotografie: Anne van Houwelingen.

Gerelateerde Projecten
Villa Zoetermeer

Deze bestaande woning heeft een grote metamorfose gekregen waarbij het uiterlijk compleet is veranderd naar een moderne villa.

Lees verder

Vijf appartementen Amsterdam

Grondige renovatie en ontwerp voor vijf luxe appartementen in een grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Villa Bemmel

Moderne witte nieuwbouw villa met grote ramen dat als een sculptuur in het landschap staat. Aan de achterzijde is een grote veranda met glazen dak.

Lees verder


Huis Amsterdam Oud-Zuid 1

Volledige renovatie en interieurontwerp van een gedateerd 19e eeuws gebouw naar een high end luxe woonhuis in het chique Amsterdam Oud-Zuid.

Lees verder

Keuken Villa Naarden

Voor dit vrijstaande woonhuis is een nieuw ontwerp voor de keuken gemaakt. De keuken heeft een betonnen aanrechtblad en kasten van licht eiken.

Lees verder

Villa Vinkeveen 1

Op een prachtig gelegen perceel aan de Baambrugse Zuwe in Vinkeveen is een nieuwe vrijstaande woning gebouwd.

Lees verder


Spa Wellness Villa Zeist

Voor in de kelderruimte van een vrijstaande woning in Zeist is een ontwerp gemaakt voor een thuis spa wellness met zwembad en sauna.

Lees verder

Huis Amstelveen 1

Deze karakteristieke woning uit 1930 is compleet gerenoveerd. De woning heeft ook aan de achterzijde een uitbouw gekregen met een daklicht.

Lees verder

Huis Bussum

Complete verbouwing van een jaren '30 woning waarbij een grote vide op de zolder is gemaakt.

Lees verder


Grachtenhuis Amsterdam 2

Grondige renovatie en restauratie met funderingsherstel van een monumentaal grachtenpand in het centrum van Amsterdam.

Lees verder

Recent nieuws
Linked-In
Wij hechten veel waarde aan een goed netwerk van zowel particulieren als professionals. Voeg Maxim Winkelaar eenvoudig toe in uw netwerk via zijn Linked-In profiel.
Ons team versterken?
Wil je in een inspirerende kleinschalige werkomgeving werken en je bezig houden met hoogwaardig afgewerkte projecten? Kijk dan naar onze vacatures. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Contact
Maxim Winkelaar Architects B.V.
Sint Olofspoort 3
1012 AJ Amsterdam
Telefoon +31 (0)20 776 23 15
www.maximwinkelaar.com mail(at)maximwinkelaar.com